Firea aloca 1.000 de lei/luna pentru fiecare copil cu handicap din Bucuresti - Suma totala ajunge la 1 milion de euro

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 16:27
1123 citiri
Firea aloca 1.000 de lei/luna pentru fiecare copil cu handicap din Bucuresti - Suma totala ajunge la 1 milion de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei a decis, miercuri, acordarea unui stimulent financiar lunar de 1.000 de lei pentru copiii cu handicap.

"Avand in vedere faptul ca actualul cadru legislativ prevede ca autoritatile publice locale pot institui masuri de protectie sociala pentru anumite categorii defavorizate, am propus Consiliului General un proiect de hotarare prin care sa instituim acordarea unui stimulent financiar lunar de 1.000 de lei pentru toti copii cu handicap din Bucuresti, bani care se vor acorda in completarea alocatiilor stabilite de Guvern si aflate in plata, care au valori cuprinse intre 39 si 1.171 lei, in functie de gradul de handicap, la care se adauga alte facilitati (transport gratuit etc) ", a declarat primarul Gabriela Firea, citata intr-un comunicat PMB remis Ziare.com.

Vezi si De azi se acorda 2.500 de lei pentru fiecare nou-nascut din Bucuresti - ce trebuie sa faci pentru a obtine banii

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Dizabilitati, la finalul primului trimestru al 2017, in Bucuresti, erau inregistrati 4.666 de copii cu dizabilitati, dintre care 3.229 cu handicap grav, 914 cu handicap accentuat, 486 cu handicap mediu si 37 cu handicap usor.

Asta inseamna ca bugetul necesar acestei masuri sociale este de 4,6 milioane de lei pe luna, adica aproximativ un milion de euro.

Banii vor fi acordati de Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti. De stimulent vor beneficia doar copiii cu domiciliul sau resedinta pe raza administrativ-teritoriala a Capitalei.

Iata ce acte sunt necesare pentru obtinerea acestui stimulent:

Firea anunta noi pomeni fara sa spuna cat ne costa. Ciucu (PNL) a facut calculele: 5,5 milioane de euro pe an pentru tinerii casatoriti

Firea vrea sa dea 1.500 de lei fiecarui cuplu la casatorie. Iata conditiile

A.G. ...citeste mai departe despre "Firea aloca 1.000 de lei/luna pentru fiecare copil cu handicap din Bucuresti - Suma totala ajunge la 1 milion de euro" pe Ziare.com

#stimulent financiar copii handicap, #stimulent financiar copii Bucuresti , #Stiri Administratie