Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fara Tudose la guvern, Casa Regala are sperante sa ramana in Palatul Elisabeta: Discutiile sunt promitatoare

Fara Tudose la guvern, Casa Regala are sperante sa ramana in Palatul Elisabeta: Discutiile sunt promitatoare
Andrew Popper, seful Casei Regale (Sef al Casei Majestatii Sale Regelui - n.r.), a declarat, intr-un interviu pentru Antena 3, ca spera ca legea privind statutul Casei Regale sa fie adoptata, iar in prezent au loc discutii "promitatoare" cu Guvernul pentru gasirea unei solutii intermediare in ceea ce priveste ramanerea familiei regale la Palatul Elisabeta.

Acesta a mai spus ca Regele Mihai I nu a cerut niciodata Palatul Elisabeta, argumentand ca nu i-a apartinut in mod personal.

"Noi speram ca problema se va rezolva pe termen lung prin adoptarea acestei legislatii si avem toate motivele sa credem ca legislatia privind Casa Regala va fi adoptata de catre Parlament. Aceasta legislatie va da posibilitatea familiei (regale - n.r.) sa ramana in aceasta locuinta si in care isi va continua activitatile. Trebuie sa spunem ca imensa majoritate a suprafetei acestei cladiri este folosita pentru evenimente publice.

Nu este pur si simplu un loc unde locuieste Familia Regala (...) In momentul de fata suntem in discutii cu Guvernul ca sa gasim o solutie intermediara si, in ultimele zile, am intalnit foarte multa buna-vointa din partea Guvernului si speram, si suntem aproape convinsi ca o solutie intermediara va fi gasita", a declarat Andrew Popper, seful Casei Regale, referindu-se la Palatul Elisabeta pe care, dupa decesul Regelui Mihai, care era beneficiarul direct, familia regala ar urma sa il paraseasca.

Andrew Popper a mai declarat ca problema Familiei Regale nu este ca nu are unde sa locuiasca, ci este ingrijorata de starea Palatulu Elisabeta, care are o valoare istorica foarte mare.

"Nu este preocupata ca nu are unde sa locuiasca, ca nu se pune problema ca nu au unde sa doarma noaptea, ci ca acest spatiu este folosit in interesul public, este o imensa fabrica de evenimente aici. Sunt preocupati pentru valoarea istorica a acestui imobil care ar trebui pastrat ca un memorial", a mai spus acesta.

Popper a mai spus ca Regele Mihai I nu a cerut niciodata ca Palatul Elisabeta sa treaca in proprietatea lui, seful Casei Regale a spus ca monumentul nu i-a apartinut lui, ci Principesei Elisabeta, iar Regele si-a stabilit un principiu potrivit caruia va revendica doar proprietatile lui personale.

"Pentru ca nu i-a apartinut Regelui Mihai in mod personal. A apartinut unui membru al Familiei Regale, Principesa Elisabeta (...) Palatul Elisabeta a fost proprietate, intr-adevar, a unui membru al Familiei Regale si asta ridica anumite chestiuni de ordin moral, ...citeste mai departe despre "Fara Tudose la guvern, Casa Regala are sperante sa ramana in Palatul Elisabeta: Discutiile sunt promitatoare" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 528 ori