Fără baruri pe plajele noi de pe litoralul românesc. "Nu se poate amenaja niciun fel de construcție, nici măcar ușoară, fără PUZ"

Luni, 24 Octombrie 2022, ora 10:24
582 citiri
Fără baruri pe plajele noi de pe litoralul românesc. "Nu se poate amenaja niciun fel de construcție, nici măcar ușoară, fără PUZ"
Proiectul extinderii plajelor din România va dura cinci ani FOTO Unsplash

Hotelierii nu vor mai putea amplasa baruri pe porțiunile noi de plajă de pe litoralul românesc.

Pe plajele extinse nu se va putea construi nimic timp de cinci ani, iar hotelierii cer soluții de la ministerul Mediului. Concret, proiectul privind extinderea plajelor de pe litoral presupune ca România să aibă peste 200 de hectare noi de nisip, potrivit Antena 3.

Totuși, în acest interval de cinci ani cât durează dezvoltarea proiectului, hotelierii nu vor putea exploata economic porțiunile noi.

"Ce facem cu plajele în 2023 este o urgenţă imediată, pentru că sunt pachete deja puse în vânzare pentru vacanțele pe Litoral 2023. Este nevoie de beach-baruri pe plajă, înțelegem, da, nu se poate amenaja niciun fel de construcție, nici măcar ușoară, fără PUZ", spune Corina Martin - patronatul turistic, potrivit sursei citate.

"Pentru beach-baruri înțeleg că este o problemă pe plan local, că există posibilitatea construirii lor fără plan de urbanism, acolo probabil va trebui să găsim împreună cu Ministerul Dezvoltării o excepţie de la regula generală, să asigurăm construcţii temporare, pe perioadă scurtă, care să servească aceastui scop", a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Există o iniţiativă de a muta plajele din administrarea Guvernului la primarii staţiunilor. Totuşi, întrucât realizarea unui plan urbanistic zonal este în desfăşurare, primarii vor sa mai astepte.

"Voi fi unul din semnatari. Chiar cred că trebuie făcută treaba asta, însă, aşa cum a spus ministrul Tanczos, este o perioadă tranzitorie, adică nu vad cum am putea noi să preluăm astăzi plajele, având în vedere că este în plină desfasurare elaborarea unii PUZ", a declarat Vergil Chiţac, primar Constanţa.

În primăvară vor expira 130 de contracte de operare de plaje, care nu pot fi reînnoite până nu e gata un plan urbanistic de administrare pentru fiecare. ...citeste mai departe despre "Fără baruri pe plajele noi de pe litoralul românesc. "Nu se poate amenaja niciun fel de construcție, nici măcar ușoară, fără PUZ"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#baruri plaja, #litoral romanesc, #extindere plaje Romania , #Stiri Administratie