Fabricile de parfumuri Dior vor produce de luni geluri dezinfectante pentru spitalele din Franta

Duminica, 15 Martie 2020, ora 23:18
1353 citiri
Fabricile de parfumuri Dior vor produce de luni geluri dezinfectante pentru spitalele din Franta
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Grupul francez de marci de lux LVMH a anuntat duminica aceasta ca va produce in fabricile sale din Franta de parfumuri si cosmetice geluri dezinfectante pe care le va dona spitalelor nationale, pentru a combate extinderea coronavirusului.

"Toate unitatile de productie de marci de parfumuri si cosmetice din Franta vor fabrica incepand de luni geluri dezinfectate in cantitati mari", a transmis grupul intr-un comunicat. Aceste geluri vor fi donate autoritatilor sanitare franceze, "de preferat" celor din Paris, adauga comunicatul.

"Prin aceasta initiativa cetateneasca, LVMH vrea sa-si aduca contributia in a raspunde riscului de penurie a acestor produse constatate in Franta si sa permita unui numar cat mai mare de persoane sa adopte obiceiuri bune pentru a se proteja de propagarea coronavirusului", se mai spune in comunicat, care precizeaza ca initiativa va fi mentinuta "cat timp va fi necesar", in coordonare cu autoritatile sanitare.

LVMH detine marcile Dior, Sephora, Fendi, Givenchy, BVLGARI si MORE, daca vorbim de parfumuri si cosmetice. Alte branduri ale multinationaleo sunt Moet & Chandon, Hennessy si Louis Vuitton.

Totodata, ministrul sanatatii Oliver Veran a declarat duminica aceasta ca 120 de oameni au murit pana acum in Franta de coronavirus, fata de 91 inregistrati in ziua precedenta, transmite Reuters. Veran a explicat la postul de televiziune France 2 ca numarul cazurilor confirmate a crescut de la 4.449 sambata, la 5.400 duminica.

Pe de alta parte, ministrul economiei, Bruno Le Maire, a aparut duminica in fata presei pentru a dezminti faptul ca Franta risca sa ramana fara produse de baza si pentru a garanta aprovizionarea, relateaza EFE.

"Vreau sa confirm ca securitatea francezilor in ceea ce priveste produsele alimentare si de prima necesitate este garantata si va continua sa fie garantata in zilele si saptamanile ce vor urma", a insistat el, in contextul in care, in prima zi dupa ce guvernul a ordonat inchiderea tuturor centrelor comerciale neesentiale, la supermarketurile din tara s-au inregistrat cozi si o mare afluenta de clienti.

Le Maire a dat asigurari ca peste 90% din produse sunt disponibile si ca nu exista riscul unei penurii de marfuri esentiale.

"Este posibil ca intr-un mare supermarket sa gasiti doar o marca sau doua de paste, insa le veti gasi, nu exista nicio penurie", a insistat el si i-a invitat pe francezi sa faca cumparaturi asa cum fac de obicei, excluzand impunerea de masuri de rationalizare daca consu ...citeste mai departe despre "Fabricile de parfumuri Dior vor produce de luni geluri dezinfectante pentru spitalele din Franta" pe Ziare.com

#gel dezinfectant, #LVMH fabrici parfum , #Stiri Administratie