Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

România interzice exportul de antibiotice și antitermice, în contextul situației epidemiologice actuale

România interzice exportul de antibiotice și antitermice, în contextul situației epidemiologice actuale

Comisia Europeană a aprobat cererea României de a opri temporar exportul unor antibiotice și antitermice.

Comisia a avizat favorabil solicitarea României privind adoptarea în procedură de urgență a suspendării temporare a distribuției în afara țării a anumitor medicamente din categoria antibiotice și antitermice cu administrare orală, a anunțat Ministerul Sănătății, joi.

Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Sănătății, măsura se va aplica pe o perioadă de trei luni și a fost propusă în contextul situației epidemiologice actuale.

Măsura este „menită să asigure continuitatea disponibilității acestor medicamente pentru pacienții români”, mai transmite Ministerul Sănătății și nu afectează exportul medicamentelor fabricate de către producătorii români, ci se referă doar la oprirea distribuției intracomunitare a medicamentelor alocate pieței din România.

“În luna ianuarie 2023, autorităţile române au notificat Comisiei Europene proiectul de “Ordin privind aprobarea Listei medicamentelor antibiotice și antitermice cu administrare orală a căror distribuţie în afara teritoriului României se suspendă temporar pe o perioadă de 3 luni” şi au solicitat adoptarea în procedura de urgenţă prevăzută la articolul 6 alineatul (7) din Directiva (UE) 2015/1535. După examinarea proiectului de ordin, Comisia consideră că solicitarea adoptării în procedură de urgenţă este justificată”, a răspuns Comisia Europeană la solicitarea României. ...citeste mai departe despre "România interzice exportul de antibiotice și antitermice, în contextul situației epidemiologice actuale" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2 ori