Conditiile in care Curtea Suprema a SUA ar putea interveni in alegerile prezidentiale. Explicatia unui expert in legislatie

Joi, 05 Noiembrie 2020, ora 08:52
653 citiri
Conditiile in care Curtea Suprema a SUA ar putea interveni in alegerile prezidentiale. Explicatia unui expert in legislatie
FOTO Pixabay

Presedintele american Donald Trump a declarat ca va cere Curtii Supreme sa se implice in alegerile prezidentiale, dar experti in legislatie electorala considera ca s-ar putea ca institutia sa nu fie ultimul arbitru in acest scrutin, transmite Reuters.

Experti in legislatia alegerilor au spus ca este indoielnic ca instantele sa accepte cererea lui Trump de oprire a numaratorii voturilor exprimate inainte de ziua alegerilor, sau ca orice contestatie pe care o va analiza justitia ar modifica traiectoria cursei electorale in state intens disputate, precum Michigan si Pennsylvania.

In timp ce numaratoarea voturilor continua in multe state, Trump si-a declarat victoria miercuri dimineata, la Casa Alba, in fata democratului Joe Biden.

"Aceasta este o frauda majora impotriva natiunii noastre. Dorim ca legea sa fie folosita in mod corect. Asa ca vom merge la Curtea Suprema. Dorim ca toate voturile sa fie oprite", a spus Trump.

Presedintele republican nu a oferit nicio dovada pentru afirmatia sa referitoare la frauda sau detalii referitoare la litigiul pe care il va prezenta Curtii Supreme.

Miercuri seara, rezultatul alegerilor era inca incert si un numar mic de state ar putea decide castigatorul alegerilor in urmatoarele ore sau zile.

Cu toate acestea, expertii legali au spus ca, desi pot exista obiectii fata de anumite voturi sau legate de procesul de votare sau de numarare, nu este clar daca acestea vor determina rezultatul final.

Ned Foley, expert in legislatia alegerilor la Ohio State University, a scris pe Twitter ca judecatorii Curtii Supreme "se vor implica numai daca vor exista voturi cu o validitate indoielnica care ar putea face o diferenta, ceea ce s-ar putea sa nu fie cazul".

Atat republicanii cat si democratii au format armate de avocati gata sa treaca la lupta intr-o cursa stransa.

Daca Biden va obtine 270 de electori fara sa aiba nevoie de Pennsylvania, probabilitatea unei batalii juridice in acest stat va fi redusa, au mai spus expertii legali. Si orice contestatie va trebui sa urmeze ierarhia obisnuita a instantelor. ...citeste mai departe despre "Conditiile in care Curtea Suprema a SUA ar putea interveni in alegerile prezidentiale. Explicatia unui expert in legislatie" pe Ziare.com

#alegeri SUA, #Donald Trump, #Joe Biden , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Ce ascunde China în spatele încrâncenării de a domina piețele europene. Deflația de pe piața imobiliară care riscă să falimenteze țara
  8. Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
  9. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  10. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”