Statul a pregatit bani pentru Autostrada Sibiu-Pitesti

Luni, 05 Aprilie 2021, ora 23:13
521 citiri
Statul a pregatit bani pentru Autostrada Sibiu-Pitesti
Autostrada Sibiu-Pitesti FOTO: Pro Infrastructura

Finantarea pentru loturile 2, 3 si 4 din Autostrada Sibiu-Pitesti este pregatita, in cazul in care se va semna anul acesta pentru plata avansurilor si chiar pentru inceperea lucrarilor, a declarat, luni seara, ministrul Finantelor, Alexandru Nazare.

"Sunt absolut de acord ca din punct de vedere al infrastructurii mai avem foarte multe lucruri de facut. Sunt proiecte de suflet cand vorbim despre infrastructura rutiera, feroviara. Dar hai sa ne uitam si totusi la ce s-a intamplat! Anul trecut a fost demarata executia la Sibiu-Pitesti, la loturile 1 si 5. Se lucreaza, se lucreaza accelerat si se lucreaza chiar inaintea programului pe lotul de langa Sibiu (lotul 1 - n. r.). Celalalt lot si el a fost semnat. Incep lucrarile acolo. Noi avem pregatita finantarea inclusiv pentru alte loturi la Sibiu-Pitesti in cazul in care se vor semna anul asta pentru plata avansurilor si chiar pentru inceperea lucrarilor", a spus Nazare, la Antena 3.

El a admis ca sectorul transporturilor este prioritar, in conditiile in care din 160 de proiecte de peste 100 de milioane de lei 130 sunt ale Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

"Sa stiti ca din punctul meu de vedere, intr-adevar, acest sector e prioritar, pentru ca din 160 de proiecte semnificative de peste 100 de milioane de lei 130 sunt la Ministerul Transporturilor. Deci, rolul Ministerului Transporturilor este extrem de important. Ca atare, tot ce a insemnat Hotarari de Guvern, ordonante, tot ce au trimis colegii de la Transporturi au fost imediat aprobat la noi in Finante, tocmai pentru a mari ritmul aprobarilor. Inteleg, si ministrul Transporturilor are toata asistenta din partea mea", a adaugat seful de la Finante.

Autostrada Sibiu - Pitesti va avea o lungime de 122,11 kilometri si este impartita in cinci loturi: Sibiu - Boita, Boita - Cornetu, Cornetu - Tigveni, Tigveni - Curtea de Arges si Curtea de Arges - Pitesti, va avea opt noduri rutiere si noua tuneluri. Autostrada Sibiu - Pitesti este o parte importanta a Coridorului 4 Pan-European.

Lucrarile la primul lot de 13,17 kilometri dintre Sibiu si Boita au inceput in luna martie 2020. Contractul cu o valoare de 613 milioane lei, fara TVA, prevede un termen de proiectare de 12 luni si unul de executie de trei ani. Lotul 1 al Autostrazii Sibiu - Pitesti este construit de compania austriaca Porr Construct. Aceeasi firma a realizat si lotul 4 al autostrazii Sebes - Turda, intre Unirea si Turda, finalizat in 2018. ...citeste mai departe despre "Statul a pregatit bani pentru Autostrada Sibiu-Pitesti" pe Ziare.com

#autostrada, #sibiu pitesti, #lot, #finantare , #Stiri Administratie