Exista o legatura intre cutremurele devastatoare din ultimele zile? Ce spun expertii

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 13:54
1337 citiri
Exista o legatura intre cutremurele devastatoare din ultimele zile? Ce spun expertii
Foto: INFP.ro

O serie de cutremure puternice a afectat saptamana trecuta Japonia, Ecuadorul si Tonga, iar multi s-au temut ca cele trei seisme au fost declansate unul de altul.

Expertii dau insa asigurari ca a fost vorba numai de o "coincidenta nefericita" si ca epicentrele au fost mult prea indepartate pentru a se influenta reciproc.

Japonia, Ecuadorul si Tonga se afla toate trei pe asa-numita "Centura de Foc a Pacificului", o zona de 40.000 de kilometri lungime unde se afla majoritatea vulcanilor activi si inactivi ai planetei si unde se intersecteaza placi tectonice majore, scrie L'Humanite.

De ce suntem incapabili sa prezicem un cutremur?Bilant dramatic al cutremurelor din Japonia: 41 de morti, 1.500 de raniti. Cifrele cresc de la o ora la alta UPDATECutremur in Ecuador, cel mai puternic din ultimii 40 de ani: 77 de morti si 600 de raniti UPDATE

In aceasta zona se produc circa 90% dintre cutremurele din lume si aproximativ 81% dintre seismele majore. Mai mult, 22 dintre cele mai ...citeste mai departe despre "Exista o legatura intre cutremurele devastatoare din ultimele zile? Ce spun expertii" pe Ziare.com

#legatura cutremure Japonia Ecuador, #cutremure Japonia Ecuador , #Stiri Administratie