Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Europenii traiesc mai mult, asa ca trebuie sa regandim sistemul de sanatate, inclusiv in Romania

Europenii traiesc mai mult, asa ca trebuie sa regandim sistemul de sanatate, inclusiv in Romania
Ponderea populatiei UE cu varsta peste 65 de ani s-a dublat in ultimii 55 de ani, ajungand la 20% anul trecut. Se estimeaza ca va urca la aproape 30% pana in 2060.

Este o consecinta a evolutiei sperantei de viata la nastere (de la 74,2 ani in 1990, la 80,9 ani in 2014), evolutie ce impune insa regandirea sistemului de sanatate: mai multe fonduri pentru asistenta medicala primara si prevenirea bolilor asociate stilului de viata (obezitate si diabet cu complicatiile aferente etc.), mai putine zile de spitalizare pe caz si "efectuarea cu mai multa intelepciune a cheltuielilor cu produsele farmaceutice, inclusiv prin utilizarea deplina a oportunitatilor de substituire cu medicamente generice".

Sunt cateva dintre concluziile unui raport privind sanatatea realizat de Comisia Europeana in colaborare cu OECD (Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare).

Aceasta crestere, acompaniata de trendul de reducere a fertilitatii, se va reflecta intr-o scadere a participarii pe piata ...citeste mai departe despre "Europenii traiesc mai mult, asa ca trebuie sa regandim sistemul de sanatate, inclusiv in Romania" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 827 ori