Romania, "exemplul suprem negativ" in cel mai recent raport OLAF: "Bani pentru paduri, bagati in cazinouri"

Joi, 29 Octombrie 2020, ora 08:08
638 citiri
Romania, "exemplul suprem negativ" in cel mai recent raport OLAF: "Bani pentru paduri, bagati in cazinouri"
Imagine din raportul intocmit de OLAF FOTO Facebook/ Ramona Strugariu

Europarlamentarul Ramona Strugariu (USR-PLUS) povesteste intr-o serie de postari pe Facebook cum a decurs in Comisia pentru control bugetar a Parlamentului European prezentarea bilantului anual al Oficiului European de Lupta Antifrauda. Ea atrage atentia asupra unor probleme majore legate de tara noastra.

Ultimul raport al Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF), a fost dat publicitatii joi 10 septembrie, plaseaza Romania, alaturi de Ungaria, in fruntea clasamentului in ceea ce priveste numarul de investigatii in ceea ce priveste fraudarea fondurilor europene.

Unul din dosarele date exemplu in acest raport vizeaza firma 3T Construct din Piatra-Neamt, denumita "Tel Drum de Neamt", in spatele careia s-ar fi aflat mai multi apropiati ai lui Liviu Dragnea. Un dosar cu un prejudiciu de 102 milioane de euro, clasat de catre DNA la finalul lunii iunie.

"A fost data exemplu suprem negativ"

Ramona Strugariu poveste ce s-a intamplat cand seful OLAF a prezentat acest caz in comisia parlamentara.

"Iar stau cu castile in urechi, in Comisia CONT - Comisia pentru control bugetar a Parlamentului European - si aud cum directorul OLAF da Romania drept exemplu suprem - negativ - la retele care se ocupa de frauda si spalare de bani, retele conectate la proiecte finantate din bani europeni.

Se intampla acest lucru in cadrul prezentarii Raportului OLAF pentru anul 2019. Este vorba chiar despre speta pe care am prezentat-o aici mai devreme - un proiect in valoare de 102 milioane EUR. Mi se scufunda umerii in scaun de rusine, dar raman aici, ascult si reactionez. O voi face pana cand n-o sa-mi mai fie rusine. Pentru ca asta trebuie facut. Nimic altceva nu e mai important," scrie europarlamentarul.

"Bani pentru paduri, bagati in cazinouri:

Alta postare despre Romania.

"Romania in Raportul OLAF 2019:

- bani pentru paduri, bagati in cazinouri;

- statii de epurare si filtrare a apei fictive, cu parteneri fictivi si obiectivul de a frauda fonduri europene si de a spala bani. Un proiect de 102 mil de euro, care vizeaza direct sanatatea publica.

Concluzia Ramonei Strugariu:

"Cam asa ramai dupa audierile cu OLAF. E unul dintre momentele acelea prelungite insuportabil cand sprancenele si parul o iau involuntar in sus, fara sa faci niciun efort.

In Romania, rata trimiterilor in judecata dup ...citeste mai departe despre "Romania, "exemplul suprem negativ" in cel mai recent raport OLAF: "Bani pentru paduri, bagati in cazinouri"" pe Ziare.com

#Ramona Strugariu OLAF, #Ramona Strugariu DNA, #Ramona Strugariu fraude bani europeni , #Stiri Administratie