EU Observer: 2014, anul protestelor pro-democratie inclusiv in Romania

Duminica, 28 Decembrie 2014, ora 11:04
1014 citiri
EU Observer: 2014, anul protestelor pro-democratie inclusiv in Romania
Foto: Press Alert

In 2014, mii de alegatori dezamagiti, studenti si activisti au protestat pe strazile din Budapesta, Praga, Bucuresti, Sofia si Bratislava. Cauzele au variat, dar unele frustari au fost similare: politicieni corupti, interese obscure care erodeaza democratia, presa cenzurata sau targuri dubioase cu energie, scrie EU Observer.

In Romania, mii de persoane din Bucuresti si din alte mari orase au iesit pe strazi pentru a-si arata solidaritatea cu alegatorii din diaspora care au asteptat ore in sir la cozi interminabile pentru ca pana la urma sa li se refuze dreptul de a vota la alegerile prezidentiale, se arata in articolul publicat de EU Observer.

La Paris si Torino, politia locala a folosit gaze lacrimogene pentru a-i indeparta pe votantii furiosi care refuzau sa plece acasa. Aceasta imagine, alaturata nemultumirii profunde fata de activitatea premierului Victor Ponta, care credea ca o sa fie presedinte, i-au mobilizat pe votantii din tara si l-au ajutat sa castige pe Klaus ...citeste mai departe despre "EU Observer: 2014, anul protestelor pro-democratie inclusiv in Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste Romania 2014, #proteste Ungaria 2014, #proteste Cehia 2014 , #Stiri Administratie