Este oficial: Primaria Capitalei da cate 2.500 de lei pentru fiecare nou-nascut. Iata conditiile

Joi, 08 Iunie 2017, ora 14:45
1183 citiri
Este oficial: Primaria Capitalei da cate 2.500 de lei pentru fiecare nou-nascut. Iata conditiile
Foto: Arhiva Ziare.com

Pentru fiecare nou nascut din Bucuresti parintii vot primi cate 2.500 de lei, potrivit proiectului aprobat, joi, de consilierii generali si care prevede acordarea acestui stimulent financiar.

Proiectul a fost aprobat cu 49 de voturi "pentru" si o abtinere.

Pentru a primi acest stimulent unul dintre parinti, cel putin, trebuie sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti, iar copilul sa se fi nascut intr-una dintre maternitatile din Capitala.

Banii vor fi acordati de Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti din cadrul Primariei Capitalei, in baza unui dosar care va contine actul de indentitate al unuia dintre parinti in original si copie, certificatul de nastere al copilului in original si copie, biletul de iesire din spital sau certificatul medical constatator al nasterii si o cerere tip. Dosarul cu documentele doveditoare trebuie depus la sediul Directiei in termen de o luna de la nasterea copilului.

In expunerea de motive, municipalitatea arata ca, in recensamantul din 2011 realizat de Eurostat, Romania se afla printre primele cinci state din 28 in care declinul demografic este cauzat de sporul natural negativ si de migratie, astfel ca este necesara crearea unor servicii sociale care sa stimuleze natalitatea, iar conform Institutului National de Statistica, in perioada 2010-2015, numarul nou-nascutilor cu parintii cu domiciliul in Bucuresti a scazut.

Amintim ca pe 18 mai, consilierii generali au aprobat proiectul de hotarare prin care Primaria Capitalei va acorda un stimulent de 1.500 de lei net tinerilor care se casatoresc, cu conditia ca cel putin unul dintre soti sa fie la prima casatorie si cel putin unul dintre ei sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti. ...citeste mai departe despre "Este oficial: Primaria Capitalei da cate 2.500 de lei pentru fiecare nou-nascut. Iata conditiile" pe Ziare.com

#2500 lei nou nascuti, #ajutor bani nounascuti Bucuresti, #ajutor bani copii nastere , #Stiri Administratie