Emilian Eva si Alina Bica, suspendati din functiile de procuror

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 17:05
1266 citiri
Emilian Eva si Alina Bica, suspendati din functiile de procuror
Foto: Arhiva Ziare.com

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotarat marti suspendarea din functie a lui Emilian Eva, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, ca urmare a trimiterii in judecata pentru savarsirea mai multor infractiuni.

Emilian Eva a fost trimis in judecata marti, in stare de arest preventiv, pentru luare de mita, spalare de bani, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite si fals in declaratii.

El a devenit cunoscut dupa ce a instrumentat dosarul privatizarii ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani inchisoare.

Procurorul Emilian Eva, care a instrumentat dosarul lui Voiculescu, arestat preventiv

Potrivit anchetatorilor, in cursul lunilor mai - iunie 2014, perioada in care o ruda a sa se afla internata in spital, Emilian Eva i-a solicitat unui medic sa depuna toate diligentele profesionale "ca sa fie ...citeste mai departe despre "Emilian Eva si Alina Bica, suspendati din functiile de procuror" pe Ziare.com

#Emilian Eva judecata, #Emilian Eva suspendat CSM, #Alina Bica suspendata CSM , #Stiri Administratie