Efectele incalzirii globale: Cornul Africii, din ce in ce mai arid

Sambata, 10 Octombrie 2015, ora 14:48
879 citiri

Cornul Africii este din ce in ce mai arid pe masura ce creste incalzirea globala, estimeaza un studiu american care contrazice previziunile anterioare privind un climat mai umed in aceasta regiune volatila lovita de crize cronice legate de seceta, relateaza AFP.

Potrivit geofizicienilor de la Universitatea din Arizona si Universitatea Columbia din New York, al caror studiu a fost publicat vineri in revista americana Science Advances, aceasta parte a Africii s-a uscat pe fondul incalzirii globale care s-a produs in secolul trecut intr-un ritm fara precedent.

Aceasta regiune sufera de decenii de secete devastatoare frecvente, spun cercetatorii. Partea de est a Cornului Africii, care include Somalia, Djibouti si Etiopia, va primi treptat din ce in ce mai putine precipitatii in timpul sezonului crucial de ploi din martie pana in mai, facand sa creasca temerile privind o intensificare a tensiunilor regionale.

Aceasta proiectie contrazice modelele climatice potrivit carora, ...citeste mai departe despre "Efectele incalzirii globale: Cornul Africii, din ce in ce mai arid" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cornul Africii schimbari climatice, #Cornul Africii clima arida , #Stiri Administratie