E oficial: Fara atentii sau donatii pentru medicii din spitalele de stat

Vineri, 07 August 2015, ora 16:34
1056 citiri
E oficial: Fara atentii sau donatii pentru medicii din spitalele de stat
Foto: Arhiva Ziare.com

Medicii care lucreaza in sistemul public de sanatate nu pot primi plati suplimentare sau donatii de la pacientii lor, aceasta practica fiind in dezacord cu normele penale aflate in vigoare, potrivit unei decizii a instantei supreme publicate in Monitorul Oficial al Romaniei.

Decizia pronuntata, pe 4 iunie, de Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), a aparut, pe 5 august, in Monitorul Oficial si este obligatorie de la momentul publicarii.

"Stabileste ca fapta medicului din sistemul public de sanatate, care are calitatea de functionar public, in acceptiunea dispozitiilor art.175 alin.1 lit. b teza a-ll-a din Codul Penal, de a primi plati suplimentare sau donatii de la pacienti, in sensul art. 34 alin.2 din Legea nr.46/2003 privind drepturile pacientului, nu constituie o exercitare a unui drept recunoscut de lege care sa atraga incidenta dispozitiilor art.21 alin.1 teza I-a din Codul Penal", au ...citeste mai departe despre "E oficial: Fara atentii sau donatii pentru medicii din spitalele de stat" pe Ziare.com

#decizie Inalta Curte spaga medici, #atentii donatii medici spital stat , #Stiri Administratie