E greva joi la metrou, STB scoate vehiculele pe traseu de la ora 4:00

Joi, 15 Noiembrie 2018, ora 00:00
1230 citiri
E greva joi la metrou, STB scoate vehiculele pe traseu de la ora 4:00
Foto: Arhiva Ziare.com

Tramvaiele, autobuzele si troleibuzele Societatii de Transport Bucuresti vor fi scoase pe traseu de la ora 4:00, joi dimineata, avand in vedere greva de avertisment anuntata de sindicalistii de la metrou.

Ca urmare a grevei de avertisment a angajatilor Metrorex SA, programata pentru joi, 15 noiembrie, intre orele 4:00 si 6:00, in vederea asigurarii serviciului public de transport la nivelul Capitalei, STB SA va scoate in traseu liniile urbane de tramvai, troleibuz si autobuz incepand cu ora 4:00, informeaza Societatea de Transport Bucuresti.

Sindicalistii Metrorex si angajatii au decis, luni, sa organizeze o greva de avertisment de doua ore, joi dimineata, intre orele 04:00 si 06:00, nemultumirile principale fiind legate de salarii.

Conducerea Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM) a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca organizarea grevei a fost decisa in urma intrunirii in sedinta extraordinara a Consiliului general al Uniunii, iar peste 90 la suta dintre salariatii Metrorex si-au exprimat anterior optiunea pentru organizarea grevei de avertisment, fiind parcurse procedurile legale.

Liderul USLM, Ion Radoi, a transmis presei ca, in cazul in care nu se vor primi de la managementul Metrorex raspunsuri favorabile la revendicarile salariale, dupa greva de avertisment va urma o greva generala.

In acest caz, chiar daca vor fi la posturi o treime dintre angajati, conform legii, ar putea fi afectati 700.000 de calatori.

Greva generala ar putea fi declansata luni, 19 noiembrie, intre orele 04:00 si 16:00.

Sindicalistii au solicitat managementului Metrorex o crestere salariala de 42 de procente, insa li s-a oferit 18 la suta, refuzand intelegerea.

Joi e greva la metrou: Ministrul Sova ataca sindicalistii care cer o majorare de 42%. Ce salarii au angajatii MetrorexMinistrul Sova acuza un santaj: Majorarile salariale la metrou ar scumpi calatoria la 4 lei ...citeste mai departe despre "E greva joi la metrou, STB scoate vehiculele pe traseu de la ora 4:00" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#greva metrou autobuze traseu mai devreme , #Stiri Administratie