Dumitru Dragomir e cercetat sub control judiciar pentru luare de mita si spalare de bani intr-un alt dosar RCS-RDS

Vineri, 05 Mai 2017, ora 16:37
2006 citiri
Dumitru Dragomir e cercetat sub control judiciar pentru luare de mita si spalare de bani intr-un alt dosar RCS-RDS
Foto: Ziare.com

Fostul sef al LPF Dumitru Dragomir este urmarit penal si a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, incepand de vineri, intr-un alt dosar RCS-RDS, dupa ce anul trecut a fost condamnat in prima instanta la 7 ani de inchisoare, intr-un caz separat ce are legatura cu compania de televiziune.

Potrivit unui comunicat al DNA, Dragomir este acuzat de luare de mita si complicitate la spalare de bani, primind o spaga de 3,1 milioane de euro.

De asemenea, alte cinci persoane au fost puse sub urmarire penala, in acest dosar.

Cei cinci sunt Ioan Bendei, fost administrator al RCS-RDS, acuzat de dare de mita si spalare de bani, Alexandru Oprea, fost director general si presedinte al consiliului de administratie al RCS-RDS, acuzat de complicitate la dare de mita, Mihai Dinei, fost coordonator al activitatii juridice a RCS-RDS, acuzat de complicitate la dare de mita si de complicitate la spalare de bani, Florin-Bogdan Badita, fost administrator al SC Bodu SRL, acuzat de complicitate la luare de mita si spalare de bani, si Bogdan-Dumitru Dragomir, fiul lui Dumitru Dragomir, fost asociat unic al SC Bodu SRL, acuzat de complicitate la luare de mita si complicitate la spalare de bani.

DNA noteaza ca, in perioada aprilie 2009 - mai 2011, Dragomir a cerut 3,5 milioane de euro, primind 3,1 milioane, de la Ioan Bendei, pentru cedarea drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I, sezoanele 2008-2011.

Contractul de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal a fost incheiat pe 8 aprilie 2008, intre LPF si consortiul constituit din RCS-RDS si SC Bodu SRL.

Pretul de achizitie a drepturilor de televizare a fost de 101.150.000 euro (cu TVA), pe trei ani.

In ce priveste spaga primita de Dragomir, aceasta "a fost disimulata ulterior, sub forma unor plati facute in cadrul unui contract de asociere in participatiune incheiat intre o firma controlata de Dragomir si compania de televiziune prin cablu".

"In cursul anului 2009, in contextul crizei economice, asocierea de firme a solicitat LPF acordarea unor conditii contractuale mai avantajoase.

In aceste imprejurari, inculpatul Dumitru Dragomir, urmarindu-si interesul personal, intrevazut din iminenta neindeplinire a obligatiilor contractuale ale consortiului, a solicitat reprezentantilor companiei de televiziune prin cablu sa intre intr-un parteneriat de afaceri cu o firma pe care acesta o controla", se mai arata in comunicatul DNA.

Astfe ...citeste mai departe despre "Dumitru Dragomir e cercetat sub control judiciar pentru luare de mita si spalare de bani intr-un alt dosar RCS-RDS" pe Ziare.com

#Dumitru Dragomir control judiciar RCS RDS, #Dragomir urmarit penal DNA RCS RDS, #Dragomir mita RCS RDS, #dosar mita RCS RDS, #mita contracte Liga 1 RCS RDS , #Stiri Administratie