Dragoș Pîslaru: „Terenuri de fotbal construite în pantă, becuri de 2.000 de euro. Asta a însemnat PNDL 1 și 2, asta înseamnă PNDL 3 acum”

Miercuri, 01 Septembrie 2021, ora 20:18
332 citiri
Dragoș Pîslaru: „Terenuri de fotbal construite în pantă, becuri de 2.000 de euro. Asta a însemnat PNDL 1 și 2, asta înseamnă PNDL 3 acum”
Dragoș Pîslaru, USRPLUS FOTO Facebook/ Dragoș Pîslaru

Europarlamentarul USRPLUS; Dragoș Pîslaru, a criticat noul proiect PNDL3 pe care Guvernul Cîțu a încercat să-l adopte în ședința de miercuri, 1 septembrie, subliniind faptul că cele două PNDL-uri anterioare au reprezentat o risipă bugetară.

„Terenuri de fotbal construite în pantă în Bihor.

Toalete de 80.000 euro la o școală din Teleorman.

Becuri de 2.000 euro într-un cătun din Tulcea.

Asfalt turnat direct pe pământ în Vrancea.

Asta a însemnat PNDL 1 și 2, asta înseamnă PNDL 3 acum. Indiferent că-l denumim Anghel Saligny sau Mihai Eminescu, PNDL înseamnă bani alocați discreționar pe interese politice și lucrări făcute prost pentru care nu răspunde nimeni.

Am propus o serie de amendamente clare, care să permită transparență, control adecvat, prioritizare, eficiență. Lucruri clare, care să permită românilor să înțeleagă pe ce se dau banii și de ce. Proces similar de evaluare, implementare, monitorizare și control similar celui folosit pentru fondurile europene, cu simplificările necesare, dar păstrând principiile.

Bugetare defalcată, criterii obiective de eligibilitate, stabilirea de cofinantare, decontare pe bază de standarde de cost. Alocare de investiții pe bază de evaluare rezultată din punctaj și nu pe bază de listă aprobată de ministrul Dezvoltării. Transparență prin crearea unui sistem informatic, public, care să cuprindă toate informațiile legate de proiect (punctaj, contractor, durată, stadiu de execuție și plăți, etc.).

Avem nevoie de bani pentru a dezvolta România. Am negociat la Bruxelles un nivel fără precedent de resurse pentru România. Atât prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, unde chiar eu am negociat în calitate de raportor, cât și prin Politica de Coeziune – Programele Operaționale.

Spre deosebire de PNDL, fondurile europene prevăd măsuri clare pentru monitorizarea și controlul calității lucrărilor. Spre deosebire de PNDL, banii europeni nu se pot fura. Dacă vrem să mai suplimentăm cu bani naționali, ar trebui să îi cheltuim la fel de judicios.

Trebuie să modernizăm România și ne dorim foarte mult să facem asta.

Însă asta nu se va întâmpla niciodată aruncând banii românilor către clientela politică.

USR PLUS nu poate gira o reeditare al acestui tun din buget, din banii strânși din taxele plătite de români!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

USR PLUS susţine că asupra s ...citeste mai departe despre "Dragoș Pîslaru: „Terenuri de fotbal construite în pantă, becuri de 2.000 de euro. Asta a însemnat PNDL 1 și 2, asta înseamnă PNDL 3 acum”" pe Ziare.com

#dragos pislaru, #pndl 3, #Florin Citu premier , #Stiri Administratie