Dosarul Transalpina: Cum a pierdut Compania de Drumuri milioane de euro de dragul lui Nelu Iordache

Luni, 31 Octombrie 2016, ora 23:23
892 citiri
Dosarul Transalpina: Cum a pierdut Compania de Drumuri milioane de euro de dragul lui Nelu Iordache
Foto: Ziare.com

Procurorii DNA arata, in rechizitoriul prin care l-au trimis in judecata pe omul de afaceri Nelu Iordache si 5 angajati de la Directia Drumuri si Poduri Craiova, in dosarul Transalpina 2, ca angajatii CNADNR au acoperit documentele false primite si chiar au dorit incheierea contractului "intr-o varianta pagubitoare pentru companie".

Una dintre cele mai importante nereguli descoperite de anchetatorii DNA a fost ca riscul valutar al companiei lui Nelu Iordache a fost transferat in dauna CNADNR. Astfel, platile nu se mai faceau la valoarea in lei ci la o valoare in euro, la cursul in lei din ziua platii.

Prejudiciul cauzat CNADNR in acest caz se ridica la peste 10 milioane de euro, respectiv aproape 45,8 milioane de lei, reprezentand diferenta de curs valutar.

Contractul pentru realizarea lucrarii era finantat in regim credit-furnizor. Astfel ca firma care castiga licitatia realiza lucrarea cu resursele proprii, iar banii urmau sa fie incasati in mai multe ...citeste mai departe despre "Dosarul Transalpina: Cum a pierdut Compania de Drumuri milioane de euro de dragul lui Nelu Iordache" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Nelu Iordache trimis judecata DNA, #Nelu Iordache Transalpina 2, #DNA Transalpina 2 , #Stiri Administratie