Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dosarul DIICOT distrus complet de excluderea interceptarilor SRI. Un inginer silvic si alte doua persoane implicate in exploatari ilegale de lemn au fost achitate

Dosarul DIICOT distrus complet de excluderea interceptarilor SRI. Un inginer silvic si alte doua persoane implicate in exploatari ilegale de lemn au fost achitate

Un nou dosar penal "cade" in instanta ca urmare a eliminarii probelor administrate cu ajutorul Serviciului Roman de Informatii. Este vorba despre o ancheta instrumentata de catre DIICOT - Structura Centrala, cu trei inculpati din Alba, printre care si un inginer de la directia silvica.

Dosarul a fost trimis in judecata in octombrie 2018 si a fost precedat de o serie de perchezitii pe care le-au derulat procurori DIICOT, in noiembrie 2017, la Directia Silvica Alba si o societate de prelucrare a lemnului din Muntii Apuseni. Au fost deferiti justitiei inginerul Palamaru Mihai si doua persoane fizice, Ioanes Florina si Risteiu Traian Constantin. Ultimii doi sunt acuzati de participatie improprie la fals intelectual si uz de fals in forma continuata (5 acte materiale, respectiv 11 acte materiale).

Palamaru este judecat pentru complicitate la aceste infractiuni. Acesta avea atributii pe linia organizarii licitatiilor de atribuire masa lemnoasa si ar fi indicat mai multor persoane interesate sa obtina atestate pentru exploatare lemn, sa consemneze date necorespunzatoare adevarului in documentele necesare obtinerii atestatelor. Firmele pentru care acesta a oferit consultanta nu indeplineau conditiile legale pentru a beneficia de astfel de atestate. Procurorii ar fi obtinut, la perchezitie, mailuri cu sfaturile acestuia transmise catre reprezentanti ai unor societati comerciale.

Procurorii DIICOT sustin in rechizitoriu ca angajatul Directiei Silvice a furnizat informatii detaliate cu privire la mentiunile false pe care urmau sa le inscrie in documente (referitoare la personalul angajat si la situatia asigurarii cu utilaje specifice pentru desfasurarea activitatii de exploatare forestiera), informatii cu privire la necesitatea aplicarii pe documente si a unei stampile a Primariei, care sa ateste in fals detinerea utilajelor specifice, a transmis prin e-mail persoanelor interesate formulare-model sau formulare completate de el insusi cu mentiuni false si s-a ocupat personal de depunerea documentelor necesare atestarii.

Mandate de supraveghere tehnica, anulate

La putin timp dupa ce dosarul a ajuns in instanta, in februarie 2019, Tribunalul Alba a anulat toate mandatele de supraveghere tehnica realizate cu sprijinul SRI. Instanta de judecata a admis exceptia invocata de inculpatii Palamaru si Risteiu si a constatat "nulitatea absoluta a procedeului probator al punerii in executare a masurilor de supraveghere tehnica".

Decizia judecatorului de camera p ...citeste mai departe despre "Dosarul DIICOT distrus complet de excluderea interceptarilor SRI. Un inginer silvic si alte doua persoane implicate in exploatari ilegale de lemn au fost achitate" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 354 ori