Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dosarul Carpatica: ASF reevalueaza politele de reasigurare si cere informatii despre solvabilitate

Dosarul Carpatica: ASF reevalueaza politele de reasigurare si cere informatii despre solvabilitate


Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a dispus reevaluarea contractelor de reasigurare ale Carpatica Asig, inclusiv in ceea ce priveste reflectarea acestora in situatiile financiare ale firmei, si a solicitat informatii suplimentare cu privire la indicatorii de solvabilitate si lichiditate.

"Prin prisma aspectelor semnalate de catre ancheta Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in cazul Carpatica ASIG, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a dispus o serie de masuri cu aplicabilitate imediata. In privinta societatii Carpatica ASIG SA, autoritatea a hotarat reevaluarea contractelor de reasigurare ale Carpatica Asig, inclusiv in ceea ce priveste reflectarea acestora in situatiile financiare ale societatii, si a solicitat de informatii suplimentare cu privire la indicatorii de solvabilitate si lichiditate", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Tribunalul Bucuresti a hotarat arestarea preventiva a lui Ilie Carabulea

Masurile anuntate de ASF vin la o zi dupa ce Tribunalul Bucuresti a hotarat, miercuri, la propunerea procurorilor DNA, arestarea preventiva a omului de afaceri Ilie Carabulea, care controleaza grupul Carpatica, si fostul director general al Carpatica Asig, Marian Mirzac.

Prin aceeasi hotarare a instantei, Radu Mustatea, membru in CA al Carpatica Asig, a primit interdictie de a parasi tara timp de 30 de zile.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Ilie Carabulea, Marian Mirzac si Radu Mustatea au fost retinuti, marti seara, de procurorii anticoruptie.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a precizat ca Ilie Carabulea este cercetat penal pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, cumparare de influenta, in forma continuata, dare de mita, in forma continuata, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals.

Marian Mirzac, fostul director general al Carpatica Asig, in prezent membru neexecutiv in cadrul conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara, este acuzat de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, doua infractiuni de luare de mita, din care una in forma continuata, trafic de influenta, in forma continuata, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, in forma continuata, abuz in serviciu contra intereselor publice si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice.

In cazul lui Mustatea - membru in CA al Carpatica Asig si presedintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania -, anchetatorii precizeaza ca acesta este urmarit penal pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, complicitate la dare de mita, complicitate la luare de mita, complicitate la cumparare de influenta, toate trei in forma continuata, complicitate la folosirea in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in vederea obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite si uz de fals.

In acelasi dosar este urmarit penal si Ovidiu Ioan Cezar Giurgea, functionar la Autoritatea de Supraveghere Financiara, care este acuzat de asociere in vederea savarsirii de infractiuni si abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un interes patrimonial sau nepatrimonial.

De asemenea, ASF a anuntat ca va incepe "cercetarea prealabila" a angajatilor pentru care autoritatea are confirmarea oficiala a calitatii de invinuit din partea DNA, in dosarul Carpatica Asig, in vederea luarii masurilor legale in acest sens.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1762 ori