Dosarul atentatului dejucat de la Targu Secuiesc: Explozibilii ar fi ucis oameni. Separatistii maghiari voiau finantare din Rusia

Vineri, 20 Mai 2016, ora 09:49
3549 citiri

Procurorii DIICOT arata, in rechizitoriul prin care i-au trimis in judecata pe liderii gruparii HVIM "64 Comitate", Istavan Attila Beke si pe Zoltan Szocs, ca gruparea extremista avea legaturi cu celule separatiste ale IRA, Miscarea Nationala Bulgara si Miscarea National Democrata din Republica Moldova si, de asemenea, doreau sa obtina o finantare din Rusia.

Procurorii DIICOT arata ca membrii "Miscarii de Tineret 64 de comitate HVIM" inlesnisera mai multe legaturi cu gruprari separatiste, unele dintre ele cunoscute pentru ca au comis atentate teroriste in Europa.

Printre acestea se numara Gruparea Separatista Basca ETA, "Miscarea pentru Suveranitatea celor 32 de Comitate din Irlanda de Nord" care patroneaza aripa militara IRA, precum si cu organizatii ostile Romaniei care militeaza deschis pentru dezmembrare teritoriala: Miscarea Nationala Bulgara - VMRO; Miscarea National Democrata - MND din Republica Moldova.

Anchetatorii au descoperit ca, in urma atentatelor care urmau sa ...citeste mai departe despre "Dosarul atentatului dejucat de la Targu Secuiesc: Explozibilii ar fi ucis oameni. Separatistii maghiari voiau finantare din Rusia" pe Ziare.com

#Beke Istvan atentat 1decembrie Targu Secuiesc, #bomba atentat teroristi maghiari Targu Secuiesc , #Stiri Administratie