Donatorii de sange nu vor mai primi niciun fel de recompensa

Luni, 18 Iunie 2018, ora 23:49
1150 citiri
Donatorii de sange nu vor mai primi niciun fel de recompensa
Foto: Arhiva Facebook/Donatori De Sange

Romania va trebui sa se alinieze cerintelor europene, astfel ca, pana in 2020 trebuie sa retraga orice fel de recompensa pentru cei care doneaza sange.

Majoritatea tarilor UE aplica deja normele conform carora donarea de sange este un gest facut de buna voie si nu de nevoie. Astfel, daca sunt oferite recompense de orice fel, oamenii pot dona doar pentru ca au nevoie de respectivele bunuri sau servicii.

Insa daca in tarile europene cultura donarii de sange este larg raspandita, Romania sta foarte prost la acest capitol. Potrivit datelor prezentate de Digi24, nici 2% dintre adultii din Romania nu sunt donatori, in timp ce in Austria 66% dintre adulti fac acest gest.

Sursa citata arata ca in Bucuresti anul trecut au donat sange doar 50.000 de oameni, iar medicii spun ca ar avea nevoie de o cantitate dubla de sange.

7 tichete de masa de masa a cate 9,57 lei fiecare

- o zi libera de la locul de munca sau de la scoala/facultate

- abonament de o luna cu reducere de 50% pentru transportul in comun

In prezent, donatorii romani primesc tichete de masa de 63 de lei, o zi libera de la locul de munca sau de la scoala/facultate sau abonament de o luna cu reducere de 50% pentru transportul in comun, iar cei care sunt donatori regulati primesc si alte beneficii, cum ar fi acces gratuit la anumite evenimente.

Iata de ce drepturi se bucura donatorii de sange

In campania de incurajare a romanilor sa doneze sange au intrat chiar si organizatorii de evenimente, astfel ca cei care doneaza pot merge gratis la Untold sau Neversea.

Vezi aici cine poate dona sange si in ce conditii

Afla si cum si unde poti dona sange

A.S. ...citeste mai departe despre "Donatorii de sange nu vor mai primi niciun fel de recompensa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#donatori sange recompense Romania, #Uniunea Europeana fara recompense donatori sange , #Stiri Administratie