Donald Trump recurge la o lege de razboi, pentru a accelera productia de masti si echipamente medicale

Miercuri, 18 Martie 2020, ora 21:25
943 citiri

Presedintele american Donald Trump a declarat miercuri ca recurge la Legea pentru Productia de Aparare pentru a accelera fabricarea de masti si echipamente medicale necesare pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Potrivit acestuia, o estimare potrivit careia somajul din Statele Unite ar putea atinge 20% este scenariul cel mai pesimist, relateaza Reuters.

"Vom invinge inamicul invizibil", a afirmat presedintele, care a declarat ca declansarea crizei l-a transformat "intr-un presedinte pe timp de razboi".

Trump a mai spus ca va invoca si o alta lege, care va permite autoritatilor sa returneze migrantii care vor sa traverseze ilegal frontiera sudica a Statelor Unite. Granita nu va fi inchisa, a precizat presedintele.

Liderul american a anuntat ca o nava spital va fi trimisa la New York pentru a ajuta oamenii afectati de contagiune si ca o a doua nava spital va fi trimisa pe coasta de vest.

Trump a aparat exprimarea sa de "virus chinez", in pofida ingrijorarii in randul unor americani ca este o "insulta etnica".

"Nu este rasista, deloc. Vine din China", a spus presedintele despre boala a carei origine este din orasul Wuhan, China.

Trump a afirmat la Casa Alba ca va semna miercuri Legea pentru Productia de Aparare (Defense Production Act).

Legea, care dateaza din perioada Razboiului Coreean din anii '50, acorda presedintelui autoritatea extinsa de a accelera si extinde furnizarea de resurse din industria americana, pentru a sustine programele din domeniile militar, energetic, spatial si de securitate interna, potrivit Agentiei Federale pentru Gestionarea Situatiilor de Urgenta.

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a alimentat miercuri temerile legate de colapsul economic, spunand parlamentarilor din Capitol Hill ca un somaj de 20% este extrem de probabil daca virusul va avea efecte decvastatoare pentru afacerile americane, dintre care multe au deja probleme.

"Acesta este scenariul cel mai pesimist. Suntem departe de acesta", a spus Trump.

In prezent, in Statele Unite sunt peste 7.000 de persoane infectate cu coronavirus si au avut loc peste 100 de decese.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati ...citeste mai departe despre "Donald Trump recurge la o lege de razboi, pentru a accelera productia de masti si echipamente medicale" pe Ziare.com

#Donald Trump lege razboi coronavirus , #Stiri Administratie