Doi senatori americani ii scriu Vioricai Dancila, ingrijorati de felul in care a fost demisa Kovesi

Luni, 06 August 2018, ora 21:03
1011 citiri

Senatorii americani John McCain si Christopher Murphy i-au scris prim-ministrului Viorica Dancila, pentru a-si exprima ingrijorarea fata de demiterea procurorului-sef al DNA. Totodata, acestia cer guvernului de la Bucuresti sa continue progresele in combaterea coruptiei.

Republicanul McCain, din statul Arizona, care a publicat scrisoarea pe pagina sa de Internet www.mccain.senate.gov, este presedintele comisiei pentru fortele armate a Senatului SUA si fost candidat la presedintia Statelor Unite. Colegul sau, democratul Murphy, din Connecticut, este membru al comisiei senatoriale pentru relatii externe.

"Va scriem astazi despre lupta in curs de desfasurare a Romaniei impotriva coruptiei. Ca sustinatori puternici ai relatiei dintre SUA si Romania, am remarcat cu regret ca presedintele Klaus Iohannis a fost obligat recent prin decizia unei instante sa o demita pe Laura Codruta Kovesi, procurorul-lef al Directiei Nationale Anticoruptie. Desi procedura judiciara este o problema interna, cerem guvernului Romaniei sa nu dea inapoi in lupta importanta impotriva coruptiei", scriu cei doi.

"Rolul conducator al dnei Kovesi la Directia Anticoruptie a fost apreciat in intreaga lume ca o dovada a angajamentului puternic al Romaniei de a combate coruptia. Concedierea ei, precum si reformele judiciare recente si propunerile legislative de dezincriminare a unor infractiuni de coruptie ridica probleme ingrijoratoare privind vointa guvernului dv. de a urmari penal infractiunile financiare si de a trage la raspundere oficiali de rang inalt", se mai arata in acest docuement.

"Romania a facut progrese extraordinare dupa era comunista. Nicio democratie nu este perfecta, dar eforturile concrete anterioare de a starpi coruptia ne-au asigurat ca Romania este pe o traiectorie pozitiva. Demonstratiile la care au participat recent mii de tineri romani arata ca acestia se asteapta la continuarea acestui progres.

(...)

Apreciem angajamentul dv. personal de a indeplini aceste aspiratii si suntem nerabdatori sa aflam cum intentioneaza guvernul dv. sa revigoreze lupta impotriva coruptiei", arata in incheiere cei doi senatori. ...citeste mai departe despre "Doi senatori americani ii scriu Vioricai Dancila, ingrijorati de felul in care a fost demisa Kovesi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kovesi DAN Dancila revocare senatori , #Stiri Administratie