Doi neurochirurgi de la Spitalul Colentina au demisionat: Personalul sectiei este supus unei hartuiri permanente

Luni, 04 Septembrie 2017, ora 13:41
1061 citiri
Doi neurochirurgi de la Spitalul Colentina au demisionat: Personalul sectiei este supus unei hartuiri permanente
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi medici de la sectia de Neurochirurgie a Spitalului Colentina, Ionut Gobej si Dorin Bica, au demisionat, luni, invocand faptul ca, odata cu schimbarea managementului unitatii medicale, in ianuarie 2017, lucrurile au dus spre distrugerea sectiei, in prezent activitatea la neurochirurgie fiind un act de uzura extraordinara.

Ei reclama ca au fost refuzate operatiile a 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe, in conditiile in care in 2017 ar fi urmat sa fie facute 600 de interventii chirurgicale, si ca personalul sectiei este supus unei hartuiri permanente, iar ca fiecare chirurg poate opera doar o data sau de doua ori pe saptamana, pana la ora 15.00.

"Astazi 4 septembrie 2017 am demisionat impreuna cu colegul meu Dr Bica din functia detinuta la Spitalul Colentina. Atasez mai jos textul demisiei, unde o motivez. Este o decizie incredibil de grea, dar nu am gasit alta solutie", a scris medicul Gobej, medic specialist neurochirurg, fondator al Sectiei de Neurochirurgie de la Spitalul Colentina, pe contul sau de Facebook, un text identic fiind asumat si de catre Dorin Bica.

Ei relateaza ca au venit in clinica in 2014, captivati de propunerea de a infiinta o sectie de neurochirurgie la cel mai inalt nivel si avand pregatire de specialitate In Franta, iar de la momentul discutiilor pana la prima operatie au trecut opt luni, lucrurile "au evoluat peste asteptari", fiind infiintata si o sectie de terapie intensiva, in 2016 ajungandu-se la 300 de operatii minim invazive. In 2017 ar fi urmat sa fie data in folosinta a doua sala de operatii si sa vina doi noi colegi, pregatiti si ei in clinici din strainatate.

Medicii noteaza insa ca in ianuarie 2017 "managementul si viziunea privind dezvoltarea spitalului s-au schimbat neasteptat", iar "termenii proiectului 'Neurochirurgie Colentina' s-au modificat dramatic".

"Inexplicabil, ne-am trezit pe o turnanta care a durat tot opt luni, dar in sens invers, spre distrugerea acestei sectii, dar si a terapiei intensive", scriu cei doi medici, subliniind ca, desi au facut tot posibilul de a pastra ceea ce s-a realizat, de la a scrie referate si memorii si pana la a se adresa institutional si ierarhic la toate nivelurile, au fost fara niciun rezultat.

Ei spun ca in prezent activitatea in sectia de neurochirurgie este un "act de uzura extraordinara", ajungand in situatia de a refuza peste 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe, in conditiile in care in 2017 era programata realizarea a 600 de intervent ...citeste mai departe despre "Doi neurochirurgi de la Spitalul Colentina au demisionat: Personalul sectiei este supus unei hartuiri permanente" pe Ziare.com

#neurochirurgi spital Colentina demisie, #neurochirurgi Colentina demisionat, #medic Ionut Gobej demisionat , #Stiri Administratie