Documentar spectaculos despre "Romania salbatica", prezentat de una dintre cele mai importante televiziuni din Franta. Peisajele "seamana putin cu Canada"

Duminica, 30 August 2020, ora 08:30
867 citiri
Documentar spectaculos despre "Romania salbatica", prezentat de una dintre cele mai importante televiziuni din Franta. Peisajele "seamana putin cu Canada"
Castelul Valea Zanelor FOTO: Captura video "Europa noastra: descoperirea Romaniei salbatice"

Una dintre cele mai importante televiziuni din Franta si din Europa, TF1, a difuzat un documentar in care lauda frumusetile naturale ale Romaniei.

Productia intitulata "Europa noastra: descoperirea Romaniei salbatice" incepe imaginile unor piscuri de munti semete, dupa care se trece la prezentarea unuia dintre cele mai mari lacuri artificiale din Europa de est, aflat la o altitudine de 500 de metri, Bicaz.

Ajunsi la Cheile Bicazului, jurnalistii francezi compara pitorescul cu privelistile Canadei, potrivit Adevarul.

"Seamana putin cu Canada", au spus ei, admirand muntii, lacul si apele involburate.

Drumul explorator al jurnalistilor francezi Trece si prin Transilvania, acolo unde savureaza o ciorba de legume. Ajunsi la castelul Valea Zanelor din Porumbacul de Sus, acestia afla ca oamenii frecventeaza locul deoarece cred ca niste zane bune locuiesc in acel castel si ii protejeaza pe localnici.

La final, concluzia francezilor este ca: "Romania nu poate decat sa va incante, de-a lungul unei calatorii intre traditional si modern." ...citeste mai departe despre "Documentar spectaculos despre "Romania salbatica", prezentat de una dintre cele mai importante televiziuni din Franta. Peisajele "seamana putin cu Canada"" pe Ziare.com

#Romania, #Europa, #Transilvania, #Cheile Bicazului , #Stiri Administratie