DNA se alatura ICCJ: Intrarea in vigoare a noilor coduri, risc major pentru eficienta anticoruptiei

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 17:10
1409 citiri
DNA se alatura ICCJ: Intrarea in vigoare a noilor coduri, risc major pentru eficienta anticoruptiei

Conducerea DNA isi exprima ingrijorarea cu privire la intrarea in vigoare a noilor Coduri, Penal si de Procedura Penala, alaturandu-se presedintelui Curtii Supreme. Cele doua institutii cer Guvernului sa modifice si sa completeze legea prin ordonanta de urgenta, asa cum se discutase inca din luna noiembrie.

"Directia Nationala Anticoruptie isi exprima deosebita ingrijorare privind intrarea in vigoare, in forma adoptata de Parlament, a prevederilor Noului Cod Penal si ale Noului Cod de Procedura Penala la data de 1 februarie 2014, situatie in care exista un risc major ca eficienta investigatiilor in cauzele de coruptie sa fie semnificativ diminuata", se arata intr-un comunicat remis presei.

DNA prezinta concret cateva exemple. In primul rand, in foma actuala, noul cod penal "inlatura raspunderea penala a unor persoane acuzate de savarsirea infractiunii de inselaciune care a produs consecinte deosebit de grave", arata DNA, argumentand ca fapte care in prezent sunt sanctionate cu ...citeste mai departe despre "DNA se alatura ICCJ: Intrarea in vigoare a noilor coduri, risc major pentru eficienta anticoruptiei" pe Ziare.com

#DNA noile coduri, #DNA amanare noile coduri, #DNA modificari noile coduri , #Stiri Administratie