DNA respinge acuzatiile procurorului revocat Mihaiela Iorga: A participat, aproape o zi intreaga, la inventarierea dosarelor

Joi, 20 Iulie 2017, ora 22:37
872 citiri
DNA respinge acuzatiile procurorului revocat Mihaiela Iorga: A participat, aproape o zi intreaga, la inventarierea dosarelor
Foto: Ziare.com

Procurorul Mihaiela Moraru-Iorga, revocata din DNA, a refuzat initial sa participe la activitatea de inventariere a dosarelor si lucrarilor sale, dupa care a acceptat sa participe o zi la activitatea comisiei de inventariere alcatuita din 13 persoane, se arata intr-un raspuns al DNA la o intrebare formulata in baza Legii 544/2001 de Ziare.com.

Informatia furnizata de DNA este in totala contradictie cu afirmatia facuta de Mihaiela Moraru-Iorga, care a sustinut ca nu i s-a permis sa participe la inventarierea lucrarilor pe care le avea in lucru.

"Referitor la informatiile solicitate, va comunicam ca in data de 05 iulie 2017, persoana respectiva a fost invitata sa participe la activitatea de inventariere, insa aceasta a refuzat invocand existenta unor probleme personale (notificare trimisa prin fax in data de 06 iulie 2017).

Acelasi lucru s-a intamplat si in zilele urmatoare, persoana respectiva aducand in discutie aceleasi motive.

La data de 18 iulie 2017, magistratul a participat, alaturi de membrii comisiei, aproape intreaga zi, la inventarierea dosarelor si lucrarilor repartizate anterior spre solutionare" se arata in raspunsul DNA.

Inventarierea este realizata de comisie alcatuita din 13 persoane, iar procedura de inventariere se desfasoara in conformitate cu dispozitiile Ordinului 99/05.07.2017 emis de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, se mai arata in raspunsul primit de la DNA.

DNA a cerut Inspectiei Judiciare sa faca o ancheta

Amintim ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut Inspectiei Judiciare sa faca o ancheta in ceea ce o priveste pe Mihaiela Moraru-Iorga, fost procuror DNA, in biroul careia s-ar fi gasit ceasuri si un stilou, ridicate cu ocazia unei perchezitii si care nu au fost inregistrate cum cere legea.

In plus, acelasi procuror nu ar fi inregistrat aproape 400.000 de lei, suma primita de la o persoana fizica intr-un dosar in lucru.

Cum a raspuns procurorul revocat

In replica, procurorul Mihaiela Moraru-Iorga a reclamat, intr-o interventie la Antena3, ca nu i s-a permis sa participe la inventarierea dosarelor: "Am afirmat si sustin in continuare ca nu mi s-a permis participarea le inventarierea lucrarilor pe care le-am avut in lucru (...) Nu am fost lasata sa intru in birou".

Intrebata de ce crede ca s-a ajuns in aceasta situatie, Moraru-Iorga a raspuns: "Cu siguranta, pentru ca incearca sa ma decredibilizeze", facand referire la Kovesi.

Ea a mai sustinut ca ceasurile de 67.000 de lei s ...citeste mai departe despre "DNA respinge acuzatiile procurorului revocat Mihaiela Iorga: A participat, aproape o zi intreaga, la inventarierea dosarelor" pe Ziare.com

#procuror Iorga Moraru DNA inventariere dosare, #DNA inventariere dosare Iorga , #Stiri Administratie