DNA reactioneaza la asaltul PSD-ALDE asupra Codurilor penale: Efectul va fi devastator

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 12:29
845 citiri

Directia Nationala Anticoruptie a reactionat joi la noile modificari pe care PSD si ALDE, prin Comisia Iordache, vor sa le aduca Codurilor Penale.

Sub pretextul punerii in acord a codurilor din Justitie cu deciziile Curtii Constitutionale, precum si transpunerea Directivei Parlamentului European privind prezumtia de nevinovatie si a dreptului de a fi prezent la proces, PSD si ALDE au deja amendamente ce ar afecta grav anchetele.

Astfel, intr-un comunicat de o duritate fara precedent, DNA atrage atentia asupra a ceea ce se intampla in Parlament.

"Aceste modificari vor avea un efect devastator asupra anchetelor penale, deoarece elimina instrumentele legale indispensabile prin care organele de ancheta pot investiga infractiunile. In realitate toate garantiile pe care le implica Directiva (UE) 2016/343 a Parlamentului European si a Consiliului din 09.03.2016 sunt deja prevazute in legislatia interna.

Asadar, Directiva este folosita doar ca un pretext pentru a elimina capacitatea organelor de urmarire penala de a descoperi si de a dovedi infractiuni, iar scopul acestor modificari nu are nicio legatura cu prezumtia de nevinovatie", se arata in comunicatul remis de DNA.

Citeste AICI integral comunicatul DNA ...citeste mai departe despre "DNA reactioneaza la asaltul PSD-ALDE asupra Codurilor penale: Efectul va fi devastator" pe Ziare.com

#DNA reactie Iordache modificari cod penal , #Stiri Administratie