DNA ramane fara doi sefi de sectie, din cauza OUG 7. Activitatea Directiei e practic blocata

Joi, 28 Februarie 2019, ora 15:39
1039 citiri
DNA ramane fara doi sefi de sectie, din cauza OUG 7. Activitatea Directiei e practic blocata
Foto: Arhiva Ziare.com

Directia Nationala Anticoruptie ramane fara doi sefi de sectie dupa ce procurorii CSM au respins, la sedinta de joi, plangerile DNA fata de hotararile de incetare a delegarii acestora in functii.

Este vorba despre Madalina Scarlat - procuror-sef al Sectiei judiciare penale si Danut Volintiru - procuror-sef al Sectiei de combatere a coruptiei.

Hotararile atacate de DNA, din 26 februarie, vizau respingerea continuarii delegarii unor sefi de sectie din Directie, in contextul intrarii in vigoare a ordonantei 7 pe Legile Justitiei, care interzice delegarile in functiile de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de presedinte, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Miercuri, seful interimar al DNA, Calin Nistor, a spus ca, daca nu se va gasi o solutie pentru delegarile in functiile de conducere, exista riscul ca mai multe dosare sa fie blocate.

Intrebat daca este si cazul dosarului Tel Drum, acesta a raspuns: "Este cazul fiecarui dosar din cadrul DNA".

Totodata, Calin Nistor le-a cerut, joi, premierului Viorica Dancila si ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa abroge OUG 7.

Acesta le-a transmis celor doi ca, "din data de 20 martie 2019, Sectia de combatere a coruptiei si Sectia judiciara penala din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie raman fara procurori sefi, prin expirarea delegarilor (posturile respective sunt vacante din datele de 21.11.2016, in cazul Sectiei de combatere a coruptiei respectiv 17.09.2018 si 14.01.2019, in cazul Sectiei judiciara penala) ", conform unui comunicat al DNA.

In comunicatul citat, se precieaza ca interzicerea delegarilor in functiile de conducere va bloca activitatea DNA si o va pune in imposibilitatea de a-si exercita atributiile legale, avand in vedere ca nu vor mai putea fi verificate rechizitoriile de catre procurorul sef sectie si implicit nu vor putea fi trasi la raspundere autorii faptelor penale.

Citeste mai multe despre ordonanta lui Toader si efectele pe care le-a produs:

Sectia pentru procurori a CSM: Modificarile la Legile Justitiei ne afecteaza grav activitatea. Am aflat ieri de propunerile despre care se sustine ca ar apartine CSMKlaus Iohannis, despre modificarea Legilor Justitiei: PSD a actionat din nou impotriva Justitiei, statului de drept, a Romaniei si cetatenilorDNA critica dur ordonantele lui Toader: Se blocheaza activitatea! Magistratii vor fi dati afara pentru ca nu au o buna reputatieDIICOT trece de partea lui Lazar: OUG lui Toader pune Ministerul ...citeste mai departe despre "DNA ramane fara doi sefi de sectie, din cauza OUG 7. Activitatea Directiei e practic blocata" pe Ziare.com

#DNA sefi sectie, #delegari sefi sectie DNA , #Stiri Administratie