DNA: Primarul Vanghelie acorda contracte din bani publici cu 100% mai scumpe

Vineri, 13 Martie 2015, ora 20:48
776 citiri
DNA: Primarul Vanghelie acorda contracte din bani publici cu 100% mai scumpe
Foto: Arhiva Ziare.com

Companiile controlate de omul de afaceri Dumitru Marin primeau contracte de la Primaria Sectorului 5 care depaseau cu 100% valoarea reala a lucrarilor, astfel incat acesta sa poata plati "comisionul" perceput de Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie este acuzat de DNA de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, in legatura cu acordarea unor contracte de lucrari publice unor firme controlate de omul de afaceri de Dumitru Marin, valoarea totala a acestor contracte fiind de 2 miliarde lei.

Vanghelie afla daca va fi arestat: Am un loc in celula pentru Oprea si Ponta

In schimbul acordarii acestor contracte, Vanghelie este acuzat ca a perceput un "comision" de aproximativ 20% din valoarea lucrarilor.

"Valoarea de atribuire a acestor contracte depasea valoarea efectiva de executie a lucrarilor cu 90 pana la 100%, ceea ce permitea realizarea unui profit substantial (mult peste un profit obisnuit, realizat in relatiile economice firesti) pentru societatile comerciale ...citeste mai departe despre "DNA: Primarul Vanghelie acorda contracte din bani publici cu 100% mai scumpe" pe Ziare.com

#Vanghelie contracte primarie, #Vanghelie contracte scumpe, #Vanghelie DNA , #Stiri Administratie