DNA: Din investigatii rezulta ca Ghita a plecat din Romania. Era convins ca va fi arestat

Luni, 06 Martie 2017, ora 15:22
1032 citiri

Sebastian Ghita, disparut din luna decembrie a anului trecut si dat in urmarire, nu se mai afla in Romania, arata investigatiile facute de catre autoritati.

Aceasta informatie apare in documentele DNA din cel mai nou dosar de coruptie in care Ghita este inculpat: " (...) Intrucat din investigatii a rezultat ca Ghita Sebastian Aurelian a parasit teritoriul national, pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare".

Conform acelorasi documente, un martor dintr-un dosar al fostului deputat a declarat ca Ghita stia de anul trecut ca reprezentanti ai firmelor Romsys si Siveco au formulat denunturi pe numele sau si era convins ca procurorii vor cere arestarea sa dupa incheierea mandatului de parlamentar si pierderea imunitatii.

Luni dupa-amiaza, Tribunalul Prahova urma sa se pronunte cu privire la propunerea de arestare preventiva in lipsa formulata de DNA in cel de-al cincilea dosar de coruptie deschis pe numele lui Sebastian Ghita. Decizia a fost amanata, insa, pentru 14 martie, dupa ce instanta a mai cerut anumite documente.

In cel de-al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghita, procurorii DNA Ploiesti cer arestarea in lipsa pentru fostul deputat, acesta fiind acuzat de interventii contra-cost pentru acordarea unor contracte IT cu statul unor firme, unul dintre cei la care ar fi intervenit fiind fostul premier Victor Ponta.

Unul dintre argumentele aduse de procurori in cererea de arestare preventiva se refera la faptul ca Ghita se sustrage mai multor anchete in curs si unui alt mandat de arestare. ...citeste mai departe despre "DNA: Din investigatii rezulta ca Ghita a plecat din Romania. Era convins ca va fi arestat" pe Ziare.com

#DNA Sebastian Ghita plecatr Romania, #DNA Sebastian Ghita plecat tara, #DNA Sebastian Ghita stia denunturi, #DNA ghita dosare , #Stiri Administratie