DNA cere urmarirea penala a ministrului Petre Toba in dosarul DIPI

Joi, 01 Septembrie 2016, ora 17:43
3248 citiri
DNA cere urmarirea penala a ministrului Petre Toba in dosarul DIPI
Foto: Arhiva MAI

DNA a cerut joi presedintelui Klaus Iohannis sa avizeze, potrivit Constitutiei, inceperea urmaririi penale a ministrului de Interne Petre Toba, acuzat de favorizarea infractorului dosarul DIPI.

In acest dosar sunt urmariti penal 18 fosti si actuali angajati ai Departamentului de Informatii si Protectie Interna, din cadrul Ministerului de Interne, printre care si fostul sef al directiei, Rares Vaduva, care a fost schimbat din functie de Dacian Ciolos.

La cererea trimisa procurorului general, care o va inainta presedintelui Romaniei, au fost anexate 9 volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala, se precizeaza intr-un comunicat remis presei de DNA.

In referatul intocmit de procurori se precizeaza ca in calitate de ministru de Interne, Petre Toba a refuzat la data de 1 aprilie 2016 "declansarea procedurii de declasificare partiala a unor documente", in dosarul in care fostul ministru Gabriel Oprea a fost trimis in judecata ulterior pentru folosirea unor fonduri ale ...citeste mai departe despre "DNA cere urmarirea penala a ministrului Petre Toba in dosarul DIPI" pe Ziare.com

#Petre Toba urmarit penal DIPI , #Stiri Administratie