DNA cere condamnarea lui Sova si confiscarea sumei de 100.000 de euro. Sentinta se va da pe 25 septembrie

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 10:33
987 citiri

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au stabilit, marti, sa dea pe 25 septembrie sentinta in dosarul CET Govora al lui Dan Sova.

Un procuror de la DNA a cerut judecatorilorcondamnarea fostului senator Dan Sova la inchisoare cu executarea pedepsei pentru trafic de influenta si confiscarea sumei de 100.000 de euro.

Completul care judeca aceasta cauza este format din Stefan Pistol, Ana Maria Dascalu si Cristina Geanina Arghir. Este vorba despre acelasi complet care a decis pe 5 septembrie ca dosarele lui Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu sa fie reluate de la zero, pe motiv ca Ana Maria Dascalu se va pensiona la data de 31 octombrie, iar martorii trebuie reaudiati in prezenta noului judecator.

Presedintele completului, Stefan Pistol, a anuntat marti ca s-a incheiat cercetarea judecatoreasca in dosarul CET Govora si urmeaza dezbaterile finale.

Procurorul de sedinta a cerut in sala de judecata ca Dan Sova sa fie condamnat pentru trafic de influenta la inchisoare cu executarea pedepsei, din care sa fie scazuta perioada retinerii si arestarii preventive. De asemenea, procurorul a cerut confiscarea de la fostul senator a 100.000 de euro, care ar reprezenta produsul traficarii influentei, precum si mentinerea sechestrului asigurator in vederea recuperarii acestei sume.

De asemenea, reprezentantul DNA a cerut condamnarea lui Mihai Balan, fost director la CET Govora, pentru abuz in serviciu la inchisoare cu executarea pedepsei, in limitele speciale orientate spre mediu. In plus, procurorul a cerut ca Balan sa plateasca 1,3 milioane lei despagubiri catre CET Govora.

"Pentru inculpatul Dan Sova apreciem ca, din probele administrate, fapta exista si a fost savarsita de catre inculpat. In perioada octombrie - noiembrie 2011, inculpatul a pretins in mod direct 5.000 de euro pe luna de la un denuntator, in schimbul interventiei sale pe langa inculpatul Mihai Balan, in vederea incheierii unui contract de asistenta juridica intre CET Govora si casa de avocatura a denuntatorului.

In schimbul interventiei sale, Dan Sova a primit suma totala de 100.000 euro. (...) Consideram ca apararile formulate de inculpat sunt infirmate de probe. Inculpatul Dan Sova a aratat ca a avut o singura intalnire cu Mihai Balan in anul 2011. Balan a spus ca au avut doua intalniri. Martorii propusi in apararea lui Sova sunt martori care l-au deservit ca soferi si nu au putut sa ofere informatii relevante", a spus procurorul.

Potrivit DNA, in perioada oct ...citeste mai departe despre "DNA cere condamnarea lui Sova si confiscarea sumei de 100.000 de euro. Sentinta se va da pe 25 septembrie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dan Sova sentinta proces, #Sova proces 25 septembrie , #Stiri Administratie