DNA cere 130 de posturi in plus si peste 10 milioane de euro dupa decizia CCR privind interceptarile

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 16:33
956 citiri
DNA cere 130 de posturi in plus si peste 10 milioane de euro dupa decizia CCR privind interceptarile
Foto: Arhiva Ziare.com

Conducerea DNA a trimis, miercuri, Ministerului Justitiei o adresa prin care solicita promovarea unei hotarari de guvern prin care sa fie suplimentat numarul maxim de posturi al directiei cu 130 de ofiteri si agenti de politie judiciara, precum si rectificarea bugetului institutiei cu peste 10 milioane de euro.

Solicitarea vine ca urmare a publicarii deciziei emise in data de 16 februarie de Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea articolului care permitea SRI sa faca interceptari in dosare penale.

Infractorii pot rasufla usurati: SRI nu mai are voie sa faca interceptari - motivarea CCR

"Modificarea reglementarilor privind realizarea activitatilor de supraveghere tehnica, ca urmare a unei decizii a Curtii Constitutionale a Romaniei (C.C.R.), va impune detasarea, in cadrul D.N.A., a unui numar de 130 de lucratori de politie si pregatirea specifica a acestora precum si achizitia de autovehicule si echipamente tehnice suplimentare.

Aceste masuri presupun un ...citeste mai departe despre "DNA cere 130 de posturi in plus si peste 10 milioane de euro dupa decizia CCR privind interceptarile" pe Ziare.com

#DNA interceptari SRI decizie CCR , #Stiri Administratie