Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

DNA: Barocamera de la Spitalul Floreasca, nefunctionala de 4 ani, a fost cumparata la un pret de 7 ori mai mare

DNA: Barocamera de la Spitalul Floreasca, nefunctionala de 4 ani, a fost cumparata la un pret de 7 ori mai mare
Barocamera din unitatea pentru marii arsi a spitalului Floreasca, cumparata in anul 2013 si care si in ziua de azi este nefunctionala, a fost cumparata la un pret de 7 ori mai mare.

Barocamera a fost importata din Germania cu 500.000 de lei de catre distribuitorul GrandPharma, iar acesta a vandut-o cu peste 1,6 milioane de lei catre Gemedica, firma detinuta de Aurel Galea, partenerul de afaceri al fostului primar Sorin Oprescu, informeaza TVR.

Ulterior, acesta a vandut-o Spitalului Floreasca cu 3,4 milioane de lei, adica de 7 ori mai scump fata de pretul cu care a fost importata.

Potrivit unor documente din dosarul intocmit de procurorii anticoruptie, citate de Agerpres, activitatea de punere in functiune, de instalare, de instruire si de asigurare a intretinerii pentru echipamentele medicale, cu exceptia barocamerei, putea fi realizata in acel moment de doar 16 dintre cele 17 unitati de tehnica medicala. Gemedica SRL nu avea insa nici avizul necesar si nici capacitatea tehnica sau profesionala pentru a presta astfel de servicii.

Procurorii mai arata ca, in ceea ce priveste barocamera, niciun distribuitor nu avea, la momentul respectiv, aviz emis de Ministerul Sanatatii pentru punerea in functiune si pentru efectuarea celorlalte activitati aferente unui astfel de echipament medical.

Potrivit DNA, medicul Ioan Lascar este cel care, in calitate de sef al Clinicii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva, a intocmit caietul de sarcini pentru a favoriza in procedura de licitatie SC Gemedica SRL.

Potrivit procurorilor, Lascar avea o colaborare la o unitate sanitara, Centrul Medical Academica, detinuta de o alta firma in care acelasi Aurel Galea era asociat.

Insa in timpul audierilor, Ioan Lascar a sustinut ca nu il cunostea pe Aurel Catalin Galea si ca a prestat servicii medicale in cadrul Centrului Medical Academica la rugamintea lui Sorin Oprescu.

Barocamera, desi nefunctionala, a fost inaugurata in 2015

Biocamera nu functioneaza nici in ziua de azi, insa, in 2015 ea a fost inaugurata de ministrul Sanatatii de la acea vreme, Nicolae Banicioiu, si seful clinicii de chirurgie plastica, profesorul doctor Ioan Lascar.

Un martor le-a declarat procurorilor ca, in 2016, Ioan Lascar i-a cerut sa mute camera in alta locatie.

"Camera hiperbara nu a fost racordata la reteaua de gaze si la instalatia de oxigenare ale spitalului nici pana in prezent. La inceputul anului 2016, Lascar Ioan mi-a cerut sa mut camera in alta locat ...citeste mai departe despre "DNA: Barocamera de la Spitalul Floreasca, nefunctionala de 4 ani, a fost cumparata la un pret de 7 ori mai mare" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 780 ori