DNA anunta, oficial, inculparea lui Liviu Dragnea in dosarul Tel Drum. Prejudiciul depaseste 31 de milioane de lei. Cum actiona grupul infractional din Teleorman

Vineri, 26 Iunie 2020, ora 19:58
486 citiri
DNA anunta, oficial, inculparea lui Liviu Dragnea in dosarul Tel Drum. Prejudiciul depaseste 31 de milioane de lei. Cum actiona grupul infractional din Teleorman
Foto: Facebook/ Liviu Dragnea

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) anunta, oficial, punerea in miscare a actiunii penale fata de fostul presedinte PSD, Liviu Dragnea, in dosarul Teldrum.

Potrivit DNA, inculpatul Liviu Nicolae Dragnea, este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul si instigare la infractiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma participatiei improprii.

Infractiunile au fost savarsite in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman. "In cauza s-a dispus punerea miscare a actiunii penale si fata de alte persoane care la data faptelor erau functionari in cadrul Consiliului judetean Teleorman si fata de administratori/reprezentanti ai firmei SC Tel Drum SA si ai altor societati comerciale, pentru infractiuni de constituirea unui grup infractional organizat, folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, complicitate la abuz in serviciu si evaziune fiscala", se pecizeaza in comunicatul DNA.

De asemenea, procurorul a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpata persoana juridica SC TEL DRUM SA, pentru urmatoarele infractiuni: constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata (10 acte materiale), doua infractiuni de complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Cum a actionat grupare infractionala din Teleorman:

Inculpatul Liviu Nicolae Dragnea, presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, ar fi initiat un grup infractional organizat din care ar fi facut parte functionari din administratia locala si persoane din mediul de afaceri. Grupul ar fi actionat in perioada 2001-2017 in scopul de a obtine, in mod fraudulos, sume importante din contractele finantate din fonduri publice (nationale si europene), prin infractiuni de abuz in serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscala si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Sub coordonarea si decizia inculpatului Liviu Nicolae Dragnea, in cadrul grupului, functionarii publici ar fi actionat in interesul unor societati private. Pentru func ...citeste mai departe despre "DNA anunta, oficial, inculparea lui Liviu Dragnea in dosarul Tel Drum. Prejudiciul depaseste 31 de milioane de lei. Cum actiona grupul infractional din Teleorman" pe Ziare.com

#Dragnea, #DNA, #inculpat, #teldrum, #dosar , #Stiri Administratie