DNA: Alexander Adamescu a fost arestat de o instanta londoneza dupa ce a prezentat magistratilor un act falsificat

Joi, 29 Martie 2018, ora 16:23
1152 citiri
DNA: Alexander Adamescu a fost arestat de o instanta londoneza dupa ce a prezentat magistratilor un act falsificat
Foto: Facebook/ Friends Of Alexander Adamescu

O instanta din Londra a dispus pe 2 martie 2018 inlocuirea masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva in cazul lui Alexander Adamescu, potrivit unor noi precizari facute de DNA.

"In data de 23 martie, instanta britanica a analizat cererea inculpatului Adamescu Bogdan Alexander de inlocuire a masurii arestarii preventive cu eliberarea pe cautiune, dar, nefiind convinsa de explicatiile oferite in legatura cu prezentarea acelui document, instanta a respins cererea", arata DNA.

Procurorii sustin ca aceasta masura a fost luata dupa ce Alexander Adamescu ar fi prezentat in fata instantei de judecata din Londra un document care ar fi fost emis, in aparenta, de o institutie din Romania, respectiv Administratia Nationala a Penitenciarelor. "Documentul nu a fost insa asumat de Administratia Nationala a Penitenciarelor", acuza DNA.

Reactia lui Adamescu Jr

Fiul milionarului Dan Adamescu, Alexander Adamescu, a confirmat ca judecatorii britanici i-au ridicat masura cautiunii si ca in acet moment este retinut de autoritatile londoneze.

Alexander Adamescu a transmis redactiei Ziare.com mai multe precizari, prin intermediul unei firme de comunicare, in care arata ca, in acest moment, instanta britanica a ridicat cautiunea si ca este retinut de autoritatile londoneze.

"In urma unei corespondente oficiale intre ziarul Romania Libera (controlat de familia Adamescu-n.red.) si Autoritatea Nationala a Penitenciarelor, jurnalistii romani au trimis un Anglia un inscris a carui autenticitate a fost contestata de statul roman.

Actul se refera la conditiile de detentie din penitenciarele din Romania. Prin urmare, motivul retinerii este generat de o situatie care nu i se poate imputa lui Alexander Adamescu si nici redactiei Romania Libera", se arata in comunicatul citat.

In acest caz nu ar fi fost deschis un dosar penal si Alexander Adamescu nu este cercetat penal pentru fals. "Ridicarea cautiunii a fost decisa ca o masura preventiva pana la lamurirea situatiei legate de actul in cauza", arata sursa citata.

Arestarea

Fiul milionarului Dan Adamescu, Alexander Adamescu, a fost arestat la Londra pentru falsificarea unor documente prezentate in timpul procedurii de extradare, potrivit unor surse judiciare.

Sursele au precizat pentru Ziare.com ca actele ar fi fost prezentate ca fiind de la Administratia Nationala a Penitenciarelor, privind conditiile din penitenciarele romanesti, dar, de fapt, ar fi fost falsificate de catre omul de afaceri.

Su ...citeste mai departe despre "DNA: Alexander Adamescu a fost arestat de o instanta londoneza dupa ce a prezentat magistratilor un act falsificat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Alexander Adamescu arestat, #Alexander Adamescu coruptie , #Stiri Administratie