DNA a cerut in ultimul moment o pedeapsa pentru Borcea, in dosarul retrocedarii plajelor

Marti, 08 Ianuarie 2019, ora 22:21
984 citiri
DNA a cerut in ultimul moment o pedeapsa pentru Borcea, in dosarul retrocedarii plajelor

Procurorii DNA au cerut in ultimul moment al dezbaterilor din dosarul retrocedarii plajelor de la ICCJ o pedeapsa pentru Cristian Borcea, acesta fiind achitat, initial, pe fond.

"Cu privire la Borcea Cristian, aratam ca abuzul in serviciu se pedepseste de la 3 la 10 ani. Actiunile inculpatului Borcea au fost mai multe, astfel incat faptele sunt in forma continuata. Efectele deciziei Curtii Constitutionale sunt doar pentru viitor.

Termenul de prescriptie a fost intrerupt in mod constant, astfel incat prescriptia nu s-a implinit", a declarat in fata instantei procurorul de sedinta al DNA.

Solicitarea reprezentantului DNA a venit marti seara, dupa ce toti avocatii din dosarul retrocedarii plajelor au solicitat respingerea apelului procurorilor anticoruptie si achitarea clientilor lor.

In ultimul cuvant, fostul actionar al clubului Dinamo, Cristian Borcea, si-a sustinut nevinovatia.

La ultimul cuvant al inculpatilor au lipsit Radu Mazare - care a fugit in Madagascar - si Nicusor Constantinescu, care a refuzat sa semneze citatia in penitenciar si a solicitat sa fie judecat in lipsa. Alti inculpati din Dosarul retrocedarii plajelor, functionari ai primariei Constanta, notari sau cumparatori de drepturi litigioase au sustinut ca sunt nevinovati si au cerut sa fie achitati definitiv.

"In ceea ce priveste situatia mea, eu ma consider nevinovat. S-au spus foarte multe in acesti 14 ani de proces, nu vreau sa mai adaug nimic fata de motivele de apel sau fata de ceea ce au sustinut avocatii mei. Ceea ce vreau sa spun este ca (...) singura problema juridica e daca faptele din acest dosar sunt sau nu infractiuni (...) ", a declarat Jean Andrei, notar.

Alin Dima, expert evaluator si apropiat al lui Radu Mazare, a declarat: "Cei 15 ani (n. r. - cat a durat dosarul) reprezinta un sfert dintr-o viata profesionala activa. Trebuie sa va spun ca am greutatea celor 30 de ani (de experienta) si 1.000 de rapoarte, niciunul dintre acestea neavand obiectiuni. Nu am actiuni disciplinare. Singura critica am primit-o din partea unui fost prieten si colaborator, domnul Cucoara, nu stiu din ce motiv".

Omul de afaceri Georgica Giurgiucanu a declarat, la randul sau, ca este nevinovat: "Ma declar nevinovat fata de acuzatiile aduse de Parchet, nu am savarsit nicio fapta penala. Am respectat legea si litera (litera legii) . Cu Movila am avut o veche relatie de familie de pe vremea cand eram copil, de pe vremea bunicilor mei. Va rog sa dispuneti achitarea mea".

Dan M ...citeste mai departe despre "DNA a cerut in ultimul moment o pedeapsa pentru Borcea, in dosarul retrocedarii plajelor" pe Ziare.com

#Borcea DNA retrocedare plaje , #Stiri Administratie