Distrugeti DNA si pe Laura Codruta Kovesi!

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 06:30
1155 citiri
Distrugeti DNA si pe Laura Codruta Kovesi!

In opinia mea, cu aceasta misiune de nimicire a plecat in control managerial la DNA jumatate din echipa Inspectiei Judiciare. Si am tras aceasta concluzie dupa citirea notei trimisa la DNA de chiar coordonatoarea echipei, inspectoarea Elena Radescu, care face dezvaluiri si lanseaza acuzatii fara precedent ajunse pe masa sectiei de procurori a CSM.

Ceea ce spune inspectoarea este cutremurator si ne pune in fata datelor unui control care trebuia sa dinamiteze actuala conducere a DNA. Dna Radescu aduce practic doua categorii de acuzatii majore.

Pe de-o parte, ca actuala conducere a Inspectiei Judiciare (IJ), prin trei dintre membrele echipei de control, a incercat sa duca rezultatele controlului in directia incriminarii DNA, prin dispozitii date in afara cadrului legal, dar si prin prelungirea nejustificata a controlului. Nu am sa reiau in detaliu concluziile dnei Radescu, ele pot fi citite aici.

Pe de alta parte, dna Radescu acuza ca trei dintre membrele echipei de control au cerut, inclusiv cu scandal si tipete, sa poata intra in "materialitatea dosarelor", inclusiv a celor in rem, inclusiv a celor cu interceptari, cu martori protejati, cu denuntatori, cu investigatori sub acoperire, deci dosare cu proceduri speciale, desi obiectul controlului viza doar ritmicitatea actelor de urmarire penala si controalele efectuate de procurorii ierarhic superior

, dupa cum chiar Inspectia judiciara recunoaste.

Prin norma care le reglementeaza activitatea, inspectorii verifica intotdeauna doar aplicarea normei de procedura, nu au dreptul sa acceseze fondul unui dosar, care poate fi cenzurat doar de instanta de judecata.

Deci, nu numai ca raportul trebuia sa iasa cu orice chip si prin orice mijloace prost pentru DNA, dar inspectoarele care ar fi trebuit sa-l scoata asa doreau sa intre in posesia unor informatii secrete din ancheta. De ce? Pentru cine? Pentru cei carora le crapa buza sa stie ce are DNA despre ei prin interceptari, sau care sunt denuntatorii, sau care sunt investigatorii acoperiti? Si sigur nu crapa buza unor oameni cu constiinta limpede, ma gandesc.

Am incercat si eu sa aflu cine sunt cele trei inspectoare despre care vorbeste raportul dnei inspector Radescu, adica Monica Plesea, Mihaela Hitruc si Sanda Mates. In comun au ceva foarte interesant, spun surse judiciare si datele lor biografice. Toate sunt apropiate de Oana Schmidt Haineala, la fel ca intreaga conducere a Inspectiei Judiciare, ma refer la Lucian Netejoru, adjunctul sau Gheorg ...citeste mai departe despre "Distrugeti DNA si pe Laura Codruta Kovesi!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#control managerial DNA, #nota inspectoare Radescu, #modificare Legi Justitie , #Stiri Administratie