Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Disparitia lui Morgenstern: Corpul de Control al MAI a dat un politist pe mana DNA, iar sefii Sectiei 6 au fost inlocuiti

Disparitia lui Morgenstern: Corpul de Control al MAI a dat un politist pe mana DNA, iar sefii Sectiei 6 au fost inlocuiti
Politistul Sectiei 6 de Politie din Bucuresti care ar fi trebuit sa raporteze lipsa omului de afaceri Avraham Morgenstern este suspectat de favorizarea infractorului, in urma unor verificari efectuate de Corpul de Control al MAI.

Omul de afaceri, care a fugit din tara cu putin timp inainte ca instanta sa pronunte decizia finala in dosarul in care este judecat, a fost prezent la Politie pe 8 mai, ca masura a controlului judiciar impus la sfarsitul anului trecut, nu insa si pe 15 mai, iar lipsa sa a fost semnalata de-abia pe 30 mai.

Potrivit unui comunicat al MAI, remis vineri Ziare.com, DNA a sesizat institutia, IGPR si Politia Capitalei, in luna iunie 2017, referitor la situatia inculpatului Morgenstern, "mai precis in legatura cu modul in care s-a desfasurat programul de supraveghere judiciara dispusa de catre instanta de judecata ca urmare a inlocuirii masurii arestului la domiciliu cu masura preventiva a controlului judiciar".

DNA, sesizata pentru favorizarea infractorului

"Corpul de Control al MAI a efectuat verificari constatand ca punerea in aplicare a acestor masuri apartinea Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Sectia 6 Politie, dosarul de supraveghere fiind repartizat unui politist din cadrul Compartimentului de supravegheri judiciare.

Verificarile au concluzionat ca in intervalul 9.12.2016 - 8.05.2017 inculpatul a respectat obligatia de a se prezenta saptamanal la organul de politie, ultima prezenta la Politie fiind la data de 8.05.2017.

De asemenea, s-a stabilit ca politistul insarcinat cu supravegherea judiciara a inculpatului nu si-a exercitat corespunzator atributiile de serviciu nesesizand instanta despre incalcarea acestui program de catre inculpat. Politistul a facut o serie de verificari si demersuri pentru cautarea inculpatului, insa nu a sesizat instanta despre lipsa acestuia si incalcarea obligatiei de prezentare la politie.

Instiintarea instantei despre nerespectarea programului de supraveghere s-a facut in data de 30.05.2017, in conditiile in care acest demers trebuia realizat de indata ce inculpatul nu se prezentase la termenul din 15.05.2017, conform obligatiei din programul de supraveghere.

In concluzie, Corpul de Control al MAI a constatat in sarcina politistului existenta unei suspiciuni rezonabile de savarsire a infractiunii de favorizarea faptuitorului prevazuta de art. 269 din Codul Penal inaintand o sesizare in acest sens Directiei Nationale Anticoruptie", transmite MAI.

Conduce ...citeste mai departe despre "Disparitia lui Morgenstern: Corpul de Control al MAI a dat un politist pe mana DNA, iar sefii Sectiei 6 au fost inlocuiti" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 391 ori