Directorul din cadrul ANAF acuzat ca a primit mita un milion de euro a fost arestat

Vineri, 06 Octombrie 2017, ora 16:43
1176 citiri
Directorul din cadrul ANAF acuzat ca a primit mita un milion de euro a fost arestat
Foto: Arhiva Ziare.com

Anda Ancuta Macovei, directorul din cadrul ANAF retinut, joi, de DNA si acuzat ca ar fi cerut si primit mita de un milion de euro, a fost arestata pentru 30 de zile.

Decizia a fost luata de judecatorii de la Tribunalul Prahova si nu e defintiva. Avocatii lui Macovei au facut deja contestatie, anunta Realitatea TV.

Amintim ca aceasta era director al Directiei Tehnologia Informatiei, Comunicatii si Statistica Vamala din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor la data faptelor si in prezent este director al aceleiasi structuri din cadrul ANAF, potrivit DNA.

Procurorii anticoruptie sustin ca, in 2010, Anda Ancuta Macovei a pretins, pentru sine si pentru o alta persoana din conducerea institutiei, de la reprezentantii a doua societati comerciale, 25% din valoarea unor contracte de mentenanta pentru aplicatiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autoritatii Nationale a Vamilor pentru ca, in schimb, sa organizeze procedura de licitatie astfel incat sa fie castigata de o asociere din care faceau parte si cele doua firme, sa asigure buna derulare a contractelor si efectuarea platilor aferente.

Din suma ceruta, ea ar fi primit, in perioada 2010 - 2014, pentru sine si pentru cealalta persoana, un milion euro, contravaloarea unei deplasari in SUA si bunuri materiale de valoare.

Potrivit referatului prin care procurorii Serviciului Teritorial Ploiesti al DNA au solicitat, vineri, arestarea preventiva a inculpatei, banii dati ca mita lui Macovei erau ascunsi in pachete cu produse de patiserie.

"Astfel, in perioada 2010 - 2014, in calitatea detinuta, Macovei Ancuta Anda a primit de la (...) - reprezentant al SC (...) SA Bucuresti si (...) - fost asociat si administrator al SC (...) SRL Bucuresti aproximativ un milion de euro, sumele de bani fiind remise de acestia, de regula, la biroul sau in sediul Autoritatii Nationale a Vamilor din municipiul Bucuresti, in plicuri ascunse in pachete cu produse de patiserie", se precizeaza in referatul citat de Agerpres. ...citeste mai departe despre "Directorul din cadrul ANAF acuzat ca a primit mita un milion de euro a fost arestat" pe Ziare.com

#director ANAF arestat mita, #director ANAF arestat , #Stiri Administratie