Directorul CFR a fost dat afara, dupa ce a fost criticat de ministrul demis al Transporturilor

Marti, 15 Octombrie 2019, ora 10:41
1048 citiri
Directorul CFR a fost dat afara, dupa ce a fost criticat de ministrul demis al Transporturilor
Foto: Arhiva Facebook/ CFR Calatori

Constantin Axinia a fost revocat din functia de director general interimar al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA. Decizia a fost luata luni, dupa ce in weekend ministrul demis al Transporturilor, Razvan Cuc, s-a aratat nemultumit de managementul companiei.

Duminica, ministrul Razvan Cuc a afirmat ca este dezamagit de managementul companiei CFR SA pentru ca nu i s-a prezentat planul de restructurare, pentru care exista un termen.

In replica, Constantin Axinia sustine ca nu i-a fost data nicio dispozitie privind o restructurare a companiei.

"Nu am primit din partea Consiliului de Administratie nicio dispozitie referitor la restructurarea companiei. Mai mult decat atat, organigrama actuala a fost facuta cand era domnul director general Chiper (la CFR SA - n. r.), sub mandatul domnului ministru Cuc. Deci, cand a fost domnul ministru Cuc.

A fost acceptata de atunci si functioneaza de atunci si un lucru care functioneaza nu trebuie schimbat, mai ales ca CFR SA este cea mai stabila dintre toate companiilor din calea ferata, asa cu bani putini dati de Marfa, dati de Calatori. Aceasta organigrama a fost facuta si aprobata de domnul Cuc, cand a fost in primul mandat.

Deci, atunci a functionat si acum nu mai functioneaza? Nu am primit din partea Consiliului de Administratie, care este cel care imi da sarcini de a conduce societatea, o dispozitie in acest sens", a afirmat Constantin Axinia.

De asemenea, a continuat el, o dispozitie in acest sens nu a fost primita nici de la ministrul Razvan Cuc.

"Domnul ministru nu mi-a dat, nu am primit nicio dispozitie in acest sens de la Consiliul de Administratie. Sa imi arate mie o dispozitie in care sunt obligat sa fac treaba asta! Nu am primit. Nu am primit si daca nu am primit nu am facut. Repet ca aceasta organigrama a fost facuta de domnul Chiper, director general pus atunci de domnul ministru Cuc si aprobata de domnul ministru Cuc. Atunci. Deci, atunci era buna si acum nu mai este buna?", a intrebat Axinia.

In plus, acesta a subliniat ca el asigura un interimat, iar modificarea organigramei de cate ori se schimba directorul general creeaza nesiguranta in companie.

"In plus, sa schimbi un director general pentru ca nu a facut o restructurare cand nu a primit mandat de restructurare?! Eu sunt interimar. Ce sa schimbi cand esti interimar?! Cand esti cu mandat stabil pe patru ani, da. Ai un mandat, ai o gandire de performanta cu indicatori bine stabiliti si atunci iti calibrezi organigrama dupa ...citeste mai departe despre "Directorul CFR a fost dat afara, dupa ce a fost criticat de ministrul demis al Transporturilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#director schimbat CFR SA , #Stiri Administratie