Directori APIA retinuti de DNA: Detalii despre frauda uriasa cu fonduri europene

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 12:15
1179 citiri

Directorul general al APIA, Gheorghe Dorel Benu si adjunctul sau, Melinda Klara Kerekes, au fost retinuti, marti, de procurorii DNA intr-un dosar de abuz in serviciu si spalare de bani.

Alaturi de cei doi, procurorii au dispus retinerea pentru 24 de ore si a sefului de serviciu Anton Giminadis, potrivit unui comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor, conducerea Agentiei de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) a acordat contracte de 26 de milioane de euro unei firme din Bulgaria, cu toate ca stia ca aceasta nu indeplineste conditiile legale. Compania urma sa livreze APIA faina si ulei ce trebuiau impartite persoanelor defavorizate, printr-un program derulat din fonduri europene. Produsele nu au mai fost livrate niciodata.

Mai mult, noteaza DNA, desi societatea din Bulgaria nu si-a respectat obligatiile asumate prin contractele incheiate, directorii APIA au aprobat plata, in avans, a banilor, catre un cont deschis la o banca cipriota, ce nu era mentionat in ...citeste mai departe despre "Directori APIA retinuti de DNA: Detalii despre frauda uriasa cu fonduri europene" pe Ziare.com

#retineri APIA, #DNA retineri APIA, #DNA perchezitii APIA , #Stiri Administratie