Directorul din primărie care a dat în judecată agenția de turism: arestat de DNA, funcționarul a pierdut vacanța de lux

Luni, 10 Aprilie 2023, ora 22:59
119 citiri
Directorul din primărie care a dat în judecată agenția de turism: arestat de DNA, funcționarul a pierdut vacanța de lux
Director din primărie își cere banii pe vacanța din Turcia unde nu a mai ajuns pentru a fost arestat de DNA FOTO actualmehedinti.ro

Un director din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin se războiește în instanță cu o agenție de turism căreia îi cere să-i restituie banii plătiți în avans pe o vacanță de lux în Turcia, sejur în care nu a mai ajuns pentru că a fost arestat de DNA într-un dosar de corupție.

Agenția de turism a refuzat să rezolve problema pe cale amiabilă, invocând faptul că vacanța a fost anulată din motive care nu i se pot imputa.

Cătălin Iancu Preduț, director executiv al Direcţiei Cadastru Fond Funciar din Primăria Drobeta-Turnu Severin a fost arestat preventiv la solicitarea procurorilor DNA în iulie 2020, fiind acuzat luare de mită.

Potrivit procurorilor, pentru finalizarea cu succes a procedurii administrative de reconstituire a dreptului de proprietate, Cătălin Iancu Preduţ ar fi pretins de la o persoană, în cursul anului 2019, prin intermediul unui coleg, cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 1.000 mp.

"În perioada 1 - 9 iulie, s-ar fi convenit ca, în locul transferării gratuite a bucăţii de teren de 1.000 mp, Cătălin Iancu Preduţ să primească efectiv o sumă de bani în numerar - 30.000 de euro", se menţionează în comunicatul DNA.

Anchetatorii informează că, pentru sprijinul acordat persoanei îndreptăţite la reconstituirea dreptului de proprietate, Cătălin Iancu Preduţ ar fi primit banii pretinşi - 30.000 de euro, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Flagrantul a fost organizat în vara anului 2020, anterior acestui episod Preduț contactând o agenție de turism pentru a pleca într-o vacanță împreună cu familia, în Belek, Turcia. Pentru a-și asigura locul într-un hotel de cinci stele din stațiunea amintită, Preduț a plătit un avans de 1390 de euro, urmând ca restul sumei să fie achitată până la data de 28.07.2020.

S-a întâmplat însă ”necazul”, directorul fiind prins în flagrant în timp ce lua mită și ulterior arestat preventiv cu puțin timp înainte de concediul din Turcia, așa că omul nu a mai putut pleca în vacanță.

Soția acestuia a făcut demersurile către agenția de turism, solicitând restituirea sumei de bani plătită în avans pentru concediu, însă societatea a refuzat să dea banii înapoi. Pentru că problema nu s-a putut rezolva pe cale amiabilă, Cătălin Iancu Preduţ a apelat la instanță și a acționat în judecată respectiva agenție de turism.

Agenția se apără invocâ ...citeste mai departe despre "Directorul din primărie care a dat în judecată agenția de turism: arestat de DNA, funcționarul a pierdut vacanța de lux" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta Turcia, #avans, #concediu, #agentie turism, #instanta, #judecata, #director, #primarie, #arestat DNA , #Stiri Administratie