Dinu Giurescu nu a fost colaborator al Securitatii, desi a furnizat informatii - CNSAS

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 15:52
1073 citiri
Dinu Giurescu nu a fost colaborator al Securitatii, desi a furnizat informatii - CNSAS
Foto:danvoiculescu.net

Parlamentarul PC Dinu Giurescu a furnizat informatii fostei Securitati comuniste, insa CNSAS a decis ca in baza informatiilor existente nu i se poate atribui acestuia calitatea de colaborator.

Istoricul a fost recrutat de Securitate in martie 1967 si a fost abandonat in 1988, cand s-a mutat in SUA, scrie Romania Libera.

Dinu Giurescu "a acceptat colaborarea, insa a insistat ca despre acest lucru sa nu se stie la M.A.E. si nici sa nu se faca valva", se mai arata intr-un document postat pe site de CNSAS.

Parlamentarul a fost recrutat cu scopul de a informa "asupra problemelor importante ce se petrec in M.A.E" in conditiile in care "prin natura muncii sale, are posibilitatea sa furnizeze unele informatii care intereseaza organele D.G.I" si "nu in ultimul rand ca, prin natura functiei, poate intra in contact cu cetateni straini". Intalnirile ofiterilor Securitatii cu Giurescu au continuat pana in anul 1968, fara insa a se obtine "materiale de valoare operativa deosebita".

O ...citeste mai departe despre "Dinu Giurescu nu a fost colaborator al Securitatii, desi a furnizat informatii - CNSAS" pe Ziare.com

#Dinu Giurescu colaborator Securitate, #Dinu Giurescu informatii Securitate , #Stiri Administratie