Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dezinfectant de maini toxic, in magazine, semnalat de Protectia Consumatorilor

Dezinfectant de maini toxic, in magazine, semnalat de Protectia Consumatorilor
Paul Anghel, directorul executiv al Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor, a semnalat pe pagina sa oficiala de Facebook existenta pe piata din Romania a unui gel de maini dezinfectant cu o concentratie ridicata de metanol, substanta deosebit de toxica pentru sistemul nervos central si pentru ochi.

"Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sanatatea consumatorilor, gel de maini produs in Turcia notificat de catre Danemarca: Produsul contine metanol (valoare masurata:11,6 %), care este deosebit de toxica pentru sistemul nervos central si pentru ochi.In plus, lipsesc pictogramele de pericol si avertizarile necesare.

Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informatie cu privire la toxicitatea si la inflamabilitatea produsului.Ambalajul nu este prevazut cu sistem de inchidere de siguranta pentru copii.Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire si la deces./produsul nu respecta regulamentele privind produsele biocide si regulamentele privind clasificarea, etichetarea si ambalarea (CLP)", a scris acesta pe Facebook.

...citeste mai departe despre "Dezinfectant de maini toxic, in magazine, semnalat de Protectia Consumatorilor" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 566 ori
Citeste mai multe despreanpc paul anghel dezinfectant toxic pericol