Dezbatere publica cu protestatarii la usa pe ordonantele privind gratierea si codurile penale: LIVE

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 09:40
5711 citiri
Dezbatere publica cu protestatarii la usa pe ordonantele privind gratierea si codurile penale: LIVE
Foto: site PSD (Arhiva)

Luni, incepand de la ora 10:00, la Ministerul Justitiei are loc o dezbatere publica pe tema controversatelor ordonante de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale.

Dezbaterea a fost organizata de ministrul Justitiei, Florin Iordache (foto), la aproape 2 saptamani dupa ce a izbucnit scandalul public care a scos in strada zeci de mii de romani nemultumiti de intentia Guvernului Grindeanu si de lipsa de transparenta cu care a fost luata decizia de a se da o gratiere colectiva si de a se dezincrimina partial abuzul in serviciu si conflictul de interese.

Ziare.com transmite principalele momente si declaratii in format LIVE text:

09:40 - La Ministerul Justitiei a ajuns si Gigi Becali. El a anuntat inca de saptamana trecuta ca vrea sa participe si s-a aratat convins "suta la suta ca va fi data legea gratierii", dar nu se stie in ce formula.

"Nu conteaza ca iese lumea in strada, ca legea gratierii nu o dau zeci de oameni, o da poporul roman si Parlamentul. Bine, au gresit, ca nu trebuia sa o dea Guvernul prin ordonanta, trebuia sa o dea Parlamentul, care este reprezentantul poporului", spunea Becali saptamana trecuta.

09:28 - Sunt mai multe probleme la intrarea in sala, transmite corespondentul Ziare.com prezent la Ministerul Justitiei. Invitati de la presa sau persoane fizice, care primisera mail de confirmare pentru participare, au aflat ca nu sunt trecuti pe lista care permitea accesul la dezbatere. Problemele sunt pana la urma rezolvate, insa organizarea este una care lasa de dorit.

09:20 - Mai multe echipe de jandarmi sunt in fata ministerului. Pe Facebook a fost anuntat un nou protest, chiar in timpul dezbaterii. Oamenii spun ca este "un simulacru de consultare la care participa Becali si Ciuvica".

Foto: captura video Digi24

Duminica seara, aproape 100.000 de oameni au iesit in strada in mai multe orase din tara si din strainatate, cerand guvernului Grindeanu sa renunte la cele doua ordonante de urgenta.

Afla mai multe despre proteste:

(Foto&Video) Proteste masive fata de ordonantele care-i scapa pe corupti: 90.000 de romani au demonstrat pasnic in intreaga taraGrindeanu vorbeste la Antena 3 despre proteste: Fanatismul in a crede ca ceea ce gandesti tu e corect s-ar putea sa duca la rauTariceanu despre protestele de duminica: Am subestimat reactia sistemului. Riscul este sa ajungem intr-un razboi civi ...citeste mai departe despre "Dezbatere publica cu protestatarii la usa pe ordonantele privind gratierea si codurile penale: LIVE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dezbatere ministerul Justitiei ordonante , #Stiri Administratie