Detalii despre ornamentele de Paste din Bucuresti: inspirate din balciuri, iepurii sunt reciclati, din oua s-a ... taiat

Duminica, 09 Aprilie 2017, ora 22:50
1234 citiri
Detalii despre ornamentele de Paste din Bucuresti: inspirate din balciuri, iepurii sunt reciclati, din oua s-a ... taiat
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Ornamentele de Paste aparute din abundenta in unele zone ale Capitalei au stranit numeroase comentarii in ultimle zile.

Cele negative au deranjat-o pe Gabriela Firea, primarul general. Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, comentariile negative la adresa Targului de Paste organizat in Piata Constitutiei fac parte din corul declaratiilor politicianiste exprimate de catre opozitie.

"PMB si-a propus sa promoveze cultura si valorile autentice romanesti in inima Capitalei, in preajma Sarbatorilor Pascale, iar tendinta unora de a specula politic un astfel de eveniment, criticand doar de dragul de a critica, este pur si simplu o incercare de a prejudicia imaginea primarului general si, implicit, a institutiei pe care Gabriela Firea o conduce", precizeaza sursa citata.

Doamna Firea, Bucurestiul e plin de oua colorate, dar mai dam mult in gropi? (Galerie foto)

Potrivit Primariei Capitalei, in organizarea acestui eveniment sunt angrenati sute de oameni cu experienta, printre ei si "colaboratori cu realizari recunoscute in marile capitale ale lumii".

Reprezentantii PMB precizeaza ca decorul din Piata Constitutiei, "care a facut obiectul unor comentarii rautacioase", este realizat de Dragos Buhagiar, "scenograf de renume international", membru al Uniunii Artistilor Plastici si al UNITER.

"Conform viziunii scenografice, decorul aduce in atentia publicului valorile estetice nationale autentice, prin reinterpretarea motivelor traditionale, dar si prin elemente supradimensionate si personaje de poveste, spre incantarea copiilor. Pe langa elementele de noutate, atmosfera este intretinuta de artisti animatori, costumati in iepuri, personaje extrem de indragite in editiile anterioare ale acestui eveniment", se mai arata in comunicatul PMB.

Este, de asemenea, amintit si un alt obiect de decor amplasat in Piata Constitutiei, mentionandu-se ca el a fost realizat de "un artist apreciat".

"Bucurandu-se de un adevarat succes inca din anul 2015, indeosebi in randul celor mici, a fost amplasata in Piata Constitutiei o butaforie reprezentand un iepuras intr-un car gigant tras de o gaina, butaforie creata de scenograful Vutcariov Viaceslav, un artist apreciat, de asemenea, in mediul artistic national si international", adauga sursa citata.

Iepurasi si oua luminoase in Bucuresti - S-au aprins beculetele de Paste comandate de Firea

Elementul de noutate - ouale, restul a fost reciclat

De cealalta parte, scenograful Dragos Buhagiar, realizatorul ...citeste mai departe despre "Detalii despre ornamentele de Paste din Bucuresti: inspirate din balciuri, iepurii sunt reciclati, din oua s-a ... taiat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#targ Paste Primarie critici, #Targ Piata Constitutiei Paste, #evenimente Paste bucuresti , #Stiri Administratie